Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 72 seconden

Het geïsoleerd luchtkanaalsysteem van Climate Recovery is uitgeroepen tot isolatieproduct van het jaar. Dat gebeurde tijdens de Global Insulation Conference in het Poolse Krakau, een belangrijke conferentie voor isolatieproducenten, -leveranciers en -experts ter wereld. Het is de tweede maal op rij dat dit systeem voor de utiliteit en woningbouw deze prijs in de wacht sleept.

Managing Director en medeoprichter Göran Bernhardsson: “Het is mooi om erkenning te krijgen vanuit de isolatiebranche voor ons kanaalsysteem. Sinds de oprichting in 2008 zijn we continu bezig geweest om een duurzamer kanaalsysteem te ontwikkelen voor de markt van verwarming, ventilatie en koeling. Ons doel voor deze markt is om te laten zien dat er betere materialen dan staal zijn voor luchttransport in de gebouwde omgeving. Ons systeem, dat hoofzakelijk uit glas en zand wordt geproduceerd, is daarop het antwoord.”

Climate Recovery de volgende voordelen voor installateurs, consultants en gebouweigenaren, aldus de fabrikant:

  • 50% procent sneller montage dankzij de eenvoudige manier van monteren volgens luchtdichtheidsklasse D. Perfect voor zowel bestaande- als nieuwe gebouwen om een slag te maken als het gaat om energie efficiëntie.
  • 80-90% CO2 reductie ten opzichte van conventionele stalen luchtkanalen in de HVAC.
  • Logistieke voordelen doordat tot wel 90 meter kanaalwerk op standaard pallet vervoerd kan worden door het gepatenteerde ship-flat systeem.
  • Standaard 6 dB/m geluidsreductie. Resultaat, stillere huizen en kantoren zonder de bij conventioneel kanaalwerk noodzakelijke aanvullende geluiddempende voorzieningen.

R-Vent Group is exclusief distributeur voor Climate Recovery in de Benelux.