Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 115 seconden

De CRL HR-WTW serie van WOLF is verder uitgebreid met de CRL-1300 en CRL-2500. De units zijn geschikt voor een luchthoeveelheid resp. tot 1.300 m3/h en 2.500 m3/h. De CRL serie is voorzien van het gepatenteerde SuperSeal systeem met een cascade afdichting van de panelen en deuren. Hiermee wordt de hoogste luchtdichtheid L1 gerealiseerd. Een ander onderdeel van het SuperSeal systeem is de Labyrint afdichting van het warmtewiel, waarmee de luchtlekkage van het warmtewiel wordt gereduceerd tot minder dan 2%. Er kan gekozen worden uit een condensatie-, enthalpie of sorptierotor voor het warmtewiel met rendementen tot 90%

De uitgebreide WRS-K regeling van de CRL kan via ModBus aangesloten worden op de WOLF LinkPro, waarmee de unit via de SmartSet-App of het SmartSet-portal op iedere locatie kan worden bediend en uitgelezen. Ook kan er gekozen worden voor een communicatiemodule met BACnet, ModBus, Lonworks of KNX voor koppeling aan een gebouwbeheersysteem. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals een constante druk- of volumestroomregeling, een luchtkwaliteit of CO2-regeling. De meegeleverde bedienmodule kan ook gebruikt worden voor bediening op afstand. Indien gewenst kan een extra afstandsbediening met display worden aangesloten.

De CRL is verkrijgbaar voor binnen- of buitenopstelling. De buitenopstelling is uitgerust met het Wolf Easy-Lifting-Systeem. De uitvoering voor de binnenopstelling is verkrijgbaar met alle luchtkanaalaansluitingen op de kopse zijden (horizontale uitvoering) en in een variant waarbij de bovenste aansluitingen bovenop de unit zijn geplaatst (diagonale uitvoering). De positie van de toe- en afvoer, de bedieningszijde en de locatie van de kleppenregisters kan naar wens worden geselecteerd. De kleppenregisters zijn uitgevoerd in luchtdichtheidsklasse T2. 

De CRL serie kan met diverse modules worden uitgebreid, zoals geluiddempers, na-verwarmer, koeler of change-over warmtepomp batterij. Bijzonder is dat de CRL-1300 en-2500 net zoals de CRL-3500 uitgerust kan worden met een recirculatieklep voor het versneld opwarmen van het gebouw.

De CRL serie is voorzien van hoogwaardige plissé paneelfilters, naar keuze in de klasse M5, F7 of F8 en ontworpen conform hygiëne richtlijn VDI-6022, VDI-3803 en EN-13779. De serie is tevens leverbaar met de luchthoeveelheden 3500, 4800, 6200 en  9000 m3/h. De CRL heeft een gunstige Total Cost of Ownership (TCO) dankzij de lage luchtsnelheid en energiebesparende en traploos regelbare EC-ventilatoren en voldoet aan de ErP-2018 eisen. De serie is Eurovent gecertificeerd en komt dankzij het Energielabel A in aanmerking voor de EIA subsidie regeling.