Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

zwembad-PoelmeerHellebrekers Technieken heeft de opdracht gekregen voor het duurzaam renoveren van Zwembad Poelmeer in Oegstgeest. In opdracht van Optisport zal Hellebrekers de techniek volledig vernieuwen. Met het toepassen van onder andere led-verlichting en luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning wordt ingespeeld op een duurzame toekomst van het zwembad. De werktuigkundige installaties worden onder andere voorzien van nieuwe cv-ketels en nieuwe luchtbehandelingskasten. Er is gekozen voor de toepassing van hr-ketels volgens de laatste stand van de techniek, zodat het maximale rendement wordt behaald.

De bouwkundige filters die zijn toegepast in de waterbehandelingsinstallatie worden gerenoveerd, waarbij de vloeren en wanden waterdicht worden gemaakt met PE bekleding. Het nieuwe filtermedium heeft optimale filtereigenschappen, aldus Hellebrekers. Verder wordt de waterbehandelingsinstallatie voorzien van een modern zoutelektrolyse-systeem.

Het gebouwbeheersysteem bevat een controle- en monitorfunctie via een web browser, zodat de status van de technische installaties online inzichtelijk zijn. Via het systeem worden ook de  bufferniveau’s ook inzichtelijk.

Ten behoeve van de juiste sfeer en maximale veiligheid worden in bepaalde ruimtes van het zwembad  led-armaturen aangebracht. Ook krijgen diverse beveiligingsinstallaties een update en wordt de brandmeld- en ontruimingsinstallatie vervangen.

Opdrachtgever Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, waaronder Zwembad Poelmeer in Oegstgeest. Hellebrekers Technieken heeft een jarenlange ervaring met o.a. zwembaden, sportcomplexen, wellness en jachten.

[related_post themes=”text”]