Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 51 seconden

Met de LG Integrated Water Tank (IWT) voegt Centercon een nieuw type warmtepomp aan zijn assortiment toe. Deze compacte lucht/water-warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een geïntegreerde boiler voor warm water van 200 liter.

Waar traditionele systemen gebruikmaken van een aparte watertank, buffertank, een AWHP indoorunit en waterleidingen, combineert de IWT deze elementen in één geïntegreerde unit. De binnenunit is bovendien voorzien van een backup heater. De warmtepomp beslaat een oppervlakte van 607×725 mm en de vereiste installatiehoogte is maximaal 2.01 meter. Doordat de leidingen aan de bovenkant zitten, is er bijna geen vrije ruimte aan de zijkant nodig. De nieuwe bediening zit aan de voorkant en bediening via Wifi is mogelijk.

Gemiddeld huishouden
De Therma V IWT maakt warm tapwater tot een temperatuur van 58 graden Celsius. De 200 liter boiler voorziet in de dagelijkse behoefte aan sanitair warm water van een klein tot gemiddeld huishouden. Er zijn vier uitvoeringen beschikbaar: 9, 12, 14 en 16 kW. IWT kan worden toegepast in nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen. Op dit type warmtepomp is ISDE-subsidie van toepassing.