Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Met de introductie van een nieuwe laagtemperatuur (LT) hydromodule, waarmee warm water tot 50°C kan worden geproduceerd, voegt Samsung klimaatbeheersing een dimensie toe aan haar assortiment warmtepompen en airconditioningssystemen.

Deze LT hydromodule is geschikt voor koppeling aan de duurzame DVM S mini, DVM S lucht (aërothermie) en de nieuwe DVM S water (geothermie) warmtepomp en breed toepasbaar in (particuliere) nieuwbouw en renovatie. Dankzij deze uitbreiding biedt Samsung nóg meer mogelijkheden voor verwarming en koeling met water als afgiftesysteem, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen.

 

De LT hydro module is verkrijgbaar in capaciteiten van 16, 31 en 50 kW en kan (sanitair) warm water tot 50°C en koud water tot 6°C maken. De koppeling van deze DVM hydro-unit aan een vloerverwarmingssysteem of LT-radiatoren creëert een continue verwarming met een hoog comfortgehalte. Doordat het systeem zeer constant draait, worden hoge rendementen en COP’s behaald. De hydro-unit is onder meer voorzien van een weersafhankelijke regeling. Wensen van de gebruiker kunnen daarnaast ingesteld worden met de nieuwe, speciaal ontwikkelde wandbediening. De LT hydro is standaard voorzien van een print, een flow switch en een warmtewisselaar. Secundair dient alleen nog een pomp en een expansievat te worden voorzien. Aan het hydro-warmtepompsysteem kunnen bestaande DX (lucht) binnendelen gekoppeld worden om lokaal bij te verwarmen/koelen, waardoor een nog completere oplossing ontstaat, met een hoog comfort.