Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

Een goede vriend van Karel belde hem afgelopen week op. Of hij eens langs kon komen om mee te denken over een nieuwe verwarmingsoplossing. De vriend had net van het voorjaar een nieuwe plavuizenvloer aan laten leggen. Maar, zoals wel vaker het geval is, klaagde zijn eega binnen no-time over koude voeten. En hoewel hij haar al een paar nieuwe sloffen cadeau had gedaan voor haar verjaardag, hield het klagen niet op. Wist Karel een oplossing die niet betekende dat de hele vloer uitgebikt zou moeten worden?

Karel had direct de mogelijkheid van vloerisolatie geopperd. Een eerste inspectie wees echter uit dat het huis koud op het beton staat en er geen kruipruimte aanwezig is. Leunend tegen een gietijzeren radiator doorliep Karel samen met zijn vriend een aantal andere oplossingen. Tot hij het meer dan behaaglijk warm kreeg en met een diepe vloek van de radiator afschoot. Ineens wist hij het: betonkernverwarming! De vriend moest maar even naar de bouwmarkt voor een diamantfrees en een kango, dan waren de koude voeten van zijn vrouw snel verleden tijd.

Het enige dat Karel hoefde te doen was de leiding van de aanwezige radiator te verlengen en het hele gevaarte in fundering te laten zakken. Weer zo’n fantastische oplossing van onze vakman. Het is eigenlijk een wonder dat de vakbladen hem nog niet hebben benaderd om over al die schitterende, zelfbedachte innovaties te schrijven.