Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

Viega Nederland levert sinds kort de basisgarnituur en de afbouwdelen van de Rotaplex en Multiplex los van de afbouwdelen. De gescheiden levering is met name interessant voor toepassingen in de projectbouw, waar diefstal van kostbare badgarnituren een regelmatig voorkomend verschijnsel is.

 

De losse afbouwset is leverbaar voor alle varianten: van Visign M1/MT1 tot Visign M5/MT5.  De afbouwsets bestaan uit een draairozet, afdekkap of ventielkegel en bevestigingsflens die los van de sifon worden gekozen. In het bad zelf vallen de garnituren dankzij hun geringe opbouwhoogte nauwelijks op.

 

De Visign-badgarnituren kenmerken zich door een hoogwaardig en tijdloos design dat harmonieus past in de architectuur van elke badkamer. De afvoer- en overloopgarnituren Multiplex en Rotaplex zijn veelvuldig onderscheiden met designprijzen. Voorbeelden daarvan zijn de Red Dot Design Award, de nominatie voor de Designpreis Deutschland, alsook de onderscheiding Design Plus.

 

Viega afvoer- en overloopcombinaties voor baden worden vanaf heden uitgevoerd met een nieuwe flexibele overloop. Dankzij een slimme constructie is een flexibele aansluiting tot 60 graden mogelijk. Ook alle Multiplex- en Rotaplex-afvoeren zijn voorzien van een extreem vlak overloophuis. Dit overloophuis heeft slechts 33 mm ruimte nodig voor installatie achter de badrand en is daardoor ideaal toepasbaar in designbaden die veelal weinig ruimte bieden achter de badrand. In combinatie met de geringe bouwhoogte  onder het bad, wordt de inbouw voor de installateur zo sterk vereenvoudigd en worden opvallende designmogelijkheden geboden. De Multiplex is ook leverbaar voor baden met speciale afmetingen.

De afvoer- en overloopcombinaties voor baden met een afvoergat van 52 mm respectievelijk 90 mm, voldoen aan de eisen conform NEN EN 274. De afvoercapaciteit van de Multiplex Visign M5 bedraagt 0,87 l/s; van de Rotaplex R5 1,25 l/s. Beide combinaties hebben een overloopcapaciteit van 0,63 l/s.

Voor meer informatie: www.viega.nl