Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

Cimberio S.p.A. volgt op de voet de evolutie van de normen die verband houden met materialen in contact met drinkwater. Deze normen bevatten steeds hogere eisen voor de kwaliteit van de koperlegeringen, met bijzondere aandacht voor vrijgave van en hoeveelheid lood.

Om een antwoord te bieden aan de internationale normen en om hun verdere evolutie voor te zijn, heeft Cimberio S.p.A. een heel nieuw gamma aan kogelkranen gecreëerd die in staat zijn om aan deze nieuwe eisen te voldoen met de transformatie van technologie in ecologie.

De nieuwe bolkranen Cimvalveco zijn gemaakt uit een koper-zink legering, genoemd ADZ-USA-CuZn38As-CW511L; die overeenkomt met de USA-CDA-C27450 legering. Deze legering heeft een zeer laag loodgehalte en wordt daarom ook ‘No Lead’ genoemd.

 

De messing legeringen CW614N en CW617N worden in het algemeen gebruikt voor de productie van ventielen, omdat dit materiaal makkelijk mechanisch te bewerken is en ook voor zijn vormbaarheid bij warm persen. In bepaalde omstandigheden kunnen de chemische en fysische parameters van het water het typische fenomeen ‘ontzinking’ (corrosie door verlies van zink) veroorzaken.

 

Spanningscorrosie (stress corrosion cracking SCC) kan ook voorkomen als gevolg van de afbraak van het materiaal veroorzaakt door de gecombineerde actie van corrosie en de aanwezigheid van een constante belasting. Deze structurele afbraak veroorzaakt door ‘SCC’ zijn vaak plots en onvoorspelbaar.

 

De messing legering ADZ CW511L gebruikt voor de productie van de Cimvalveco ventielen is loodvrij. De Amerikaanse wet AB1953 verbiedt het gebruikt van producten die bestemd zijn voor de drinkwatervoorziening die niet loodvrij zijn. Dit betekent dat de messinglegeringen geen hoger loodgehalte mogen hebben dan 0,25%. De speciale samenstelling van de ADZ CW511L legering vertoont een uitstekende weerstand tegen corrosie door ontzinking en afbraak door spanningscorrosie.

Cimvalveco is een product van Giacomo Cimberio s.p.a. en wordt in Nederland geleverd door Fortes Import B.V. via de groothandel.

Voor meer informatie: www.fortes-import.nl