Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 90 seconden

LG Solar, de solar-divisie van LG Electronics, heeft een reeks regionale partnerevenementen door heel Europa georganiseerd. Deze evenementen vormden een platform om met vakgenoten kennis te delen op het gebied van producten en actuele marktontwikkelingen. Met name lokale specialisten van LG Solar kwamen aan het woord. Ze gaven een vooruitblik op komend jaar en lieten zien welke productintroducties eraan komen in 2017.

Het was de eerste keer sinds de start van het partnerprogramma in 2014 dat het bedrijf acht regionale evenementen organiseerde. Hierdoor was er volop ruimte voor dialoog over de ontwikkelingen op het vlak van zonne-energie in de lokale markt. Het startsein werd gegeven op 23 september 2016 in het Italiaanse Pozzolongo, waar LG haar partners uitnodigde voor het eerste regionale evenement. Daarna volgden andere Europese steden, waaronder Birmingham, Schneverdingen, Gladbach, Maastricht, Neu-Ulm, Luzern en Wenen.

Partners kregen een voorproefje van LG over wat hen het komende jaar te wachten staat op het gebied van productaankondigingen. Er was vooral veel aandacht voor de nieuwste innovaties, zoals energieopslagsystemen en high-performance zonne-modules. Ook kregen partners een overzicht van de huidige marktcijfers en -trends. Tevens was er ruimte voor het uitwisselen van ideeën over het productaanbod van LG en de ondersteuning die vanuit het LG PRO Solar-partnerprogramma wordt geboden.

“Deze regionale evenementen zijn een mooie aanvulling op ons LG PRO Solar-partnerprogramma,” zegt Michael Harre, Vice President van de EU Solar Business Group bij LG Electronics. “Het is ontzettend belangrijk voor ons dat onze partners weten wat ze van ons kunnen verwachten. Daarnaast willen we hen graag meer inzicht geven in wat er speelt in de lokale markt, zodat zij hiervan kunnen profiteren. De eerste acht regionale evenementen hebben ons ervan overtuigd dat we de juiste koers varen om onze partners te helpen om op de lange termijn succesvol te blijven.”

[related_post themes=”text”]