Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 105 seconden

Architect interior designer or carpenter workplace with desk design toolsIn bijna alle landen is het aantal architecten dat de voorkeur geeft aan leveranciers van totale oplossingen, ten opzichte van leveranciers van losse producten, aanzienlijk gestegen het afgelopen jaar. Dit is één van de bevindingen van de European Architectural Barometer kwartaal twee, een onderzoek dat elk kwartaal wordt uitgevoerd onder 1600 architecten in acht Europese landen. Europese architecten vormen een leidende indicator voor de ontwikkelingen binnen de bouwsector.

Het enkel aanbieden van losse producten is niet langer  voldoende. De laatste resultaten van Arch-Vision laten duidelijk zien dat de voorkeur  van Europese architecten om te werken met fabrikanten me totale oplossing aanzienlijk is gestegen. De ontwikkeling op dit gebied blijven aanhouden en steeds meer fabrikanten proberen manieren te vinden om aan deze wensen te voldoen. Uit ander Europees onderzoek, van begin 2014, blijkt dat 29% van de fabrikanten nu al totale oplossingen bieden aan hun klanten en 23% dit overweegt te doen.

De ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar zijn opmerkelijk: in sommige landen is het aantal architecten die zulke fabrikanten prefereren in één jaar tijd gestegen met meer dan 20 procentpunten. Het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Polen zijn hier voorbeelden van. Het is te verwachten dat deze voorkeur de komende jaren alsmaar zal blijven groeien.

Voor fabrikanten van bouwmaterialen en –producten moet het duidelijk zijn dat als zij willen dat architecten hun producten in overwegingen nemen, zij moeten overstappen van het alleen leveren van losse producten naar het aanbieden van totale oplossingen.

Deze en vele andere resultaten en trends van de Europese bouwsector zijn terug te vinden in European Architectural Barometer, een international onderzoek uitgevoerd onder 1.600 architecten in Europa. Dit onderzoek wordt door Arch-Vision vier keer per jaar uitgevoerd in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Polen. Naast indicatoren om de Europese bouwvolumes te voorspellen wordt er elk kwartaal een thema uitgelicht. Het thema van Q2 2014 was ‘Architectural design & Technology trends’. Architecten dienen niet alleen als betrouwbare bron van informatie voor toekomstige bouwvolumes, maar hun rol is ook erg belangrijk aangezien zij veel invloed hebben op hoe projecten gebouwd gaan worden en welke materialen worden gebruikt.

Voor meer informatie: www.arch-vision.eu