Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 266 seconden

nestNest Labs, Inc. (www.nest.com) introduceert deze maand de Nest Learning Thermostat™ en het Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide™ alarm in België, Frankrijk, Ierland en Nederland. De Nest-producten zullen aanvankelijk in ongeveer 400 winkels door heel Europa worden verkocht en in nog eens 150 extra winkels tegen het eind van het jaar. Nest kondigt ook drie nieuwe Europese samenwerkingsverbanden aan met energieleveranciers Direct Energie, Essent en Lampiris, waardoor nog meer mensen energie kunnen besparen als onderdeel van hun energiepakket.

“De Nest Thermostat en Nest Protect helpen al mensen bij het besparen van energie in de Verenigde Staten, Canada en Groot Brittannië, het verhogen van hun comfort en het verbeteren van de veiligheid binnenshuis,” zegt Lionel Paillet, general manager van Nest Europa. “Nest-producten worden momenteel verkocht in slechts drie landen, maar er is een grote vraag vanuit de hele wereld. Nest-producten worden momenteel al gebruikt door mensen in meer dan 120 landen en Nest-thermostaten hebben, vergeleken met wat hun eigenaren anders zouden hebben uitgegeven aan verwarming en koeling bij een constante temperatuur, al ongeveer twee miljard kilowattuur (kWh) aan energie bespaard. Dat is genoeg energie om 180.000 Amerikaanse huizen een jaar lang van stroom te voorzien. Stel je eens voor hoeveel energie er kan worden bespaard en hoezeer de veiligheid kan worden verhoogd nu de Nest-producten – aangepast op de Europese markt – ook verkrijgbaar zijn in Frankrijk, Nederland, België en Ierland.”

Als voorbereiding voor de lancering van de producten in Frankrijk, Nederland, België en Ierland paste Nest niet alleen de producten aan voor de lokale markt – voor elke markt werden lokale acteurs gebruikt om de Nest Protect alarmmeldingen op te nemen – maar ook marketing, de verpakking en de online en retail aanwezigheid van Nest werd onder handen genomen. Een klantendienst is beschikbaar in de taal van de klant en Nest werkt in elk land samen met professionele installateurs en energieleveranciers om de beste klantervaring te realiseren.

De Nest Thermostat voor Europa maakt programmeren overbodig. Zet je temperatuur hoger en lager zoals je altijd deed en na ongeveer een week doet de Nest dit automatisch voor je. Daarnaast maakt hij een gepersonaliseerd schema dat steeds beter wordt naarmate er tijd verstrijkt. Dankzij de ingebouwde sensoren weet de Nest Thermostat wanneer het huis leeg is, zodat de Nest Auto-Afwezig functie automatisch de temperatuur kan verlagen en zo helpt om nog meer energie te besparen.

Voor gezinnen die geen thermostaatkabels in de muur hebben, die een draadloze thermostaat willen vervangen, of die alleen de plek van de thermostaat willen veranderen, is de Stand, een standaard voor de Nest Learning Thermostat beschikbaar, waardoor de thermostaat op iedere plek kan worden geplaatst.

Gegevens van Nest laten zien dat zeker één miljoen huishoudens in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Canada ieder jaar worden blootgesteld aan hoge koolmonoxidewaarden. Omdat veiligheid begint met weten, doet de Nest Protect meer dan alleen een schel alarm af laten gaan wanneer er gevaar binnenshuis dreigt. Nest Protect spreekt in de lokale taal van de gebruiker, vertelt wat het probleem is en waar het probleem zich voordoet. De telefoon van de gebruiker ontvangt een melding als er iets mis is. Voordat er een indringend alarm klinkt, heeft de Nest Protect al een vriendelijke waarschuwing gegeven. En de Lichtpad functie van de Nest Protect geeft ’s nachts een witte gloed om het pad van de gebruiker te verlichten wanneer hij eronderdoor loopt.

Nest producten zijn tot nog meer in staat als ze samenwerken. Wanneer bijvoorbeeld het Nest Protect koolmonoxide alarm afgaat, kan de Nest Thermostat automatisch het gasfornuis afsluiten – een veelvoorkomende bron van koolmonoxide. Bovendien verbeteren de sensoren van Nest Protect de Auto-Afwezig functie van de Nest Thermostat.

Nest biedt, voor het beter beheren van de energieverdeling, het verhogen van het comfort van klanten en het besparen van energie, verschillende diensten aan energiebedrijven. Nest kondigt drie nieuwe partners aan voor Europa:

  • Direct Energie in Frankrijk – Energieleverancier van ongeveer 1.1 miljoen klanten. Direct Energie is de op twee na grootste elektriciteits- en gasleverancier van Frankrijk. Kijk voor meer informatie op www.direct-energie.com/nest.
  • Essent in Nederland – Met ongeveer 2.5 miljoen klanten is Essent de grootste energieleverancier van Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.essent.nl/nest
  • Lampiris in België – Lampris levert aan ongeveer 400.000 klanten in België aardgas en 100% groene stroom. Kijk voor meer informatie op www.lampirisnest.be/fr.

De beschikbaarheid en de prijs van Nest Learning Thermostat en Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide alarm worden later deze maand bekendgemaakt. Als je als een van de eersten wilt weten wanneer Nest beschikbaar is Nederland of een van de andere landen kun je op http://nest.com/choose-your-country aangeven dat je geïnteresseerd bent.

Omdat de Nest Thermostat met hoogvoltage kabels verbonden wordt aan het verwarmingssysteem, raadt Nest aan de installatie door een professionele installateur te laten doen. Ten tijde van de introductie van Nest zullen er honderden gecertificeerde installateurs beschikbaar zijn.

Nest vindt doodgewone maar belangrijke producten voor binnenshuis opnieuw uit, zoals de thermostaat en het koolmonoxidealarm. Het bedrijf focust op het ontwikkelen van eenvoudige, mooie en doordachte hardware, software en diensten voor haar klanten. De Nest Learning Thermostat en Nest Energy Services zijn gericht op energiegebruik in je huis en Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide zorgt ervoor dat mensen veilig blijven. Nest-producten worden verkocht in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Canada en zijn geïnstalleerd in meer dan 120 landen.

Voor meer informatie: www.nest.com