Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

Voor het monteren van een zonne-energie-installatie is een loze leiding noodzakelijk om de PV-omvormer op een aparte groep te kunnen aansluiten. Helaas! Vaak is zo’n loze leiding niet beschikbaar. Het aanleggen van een nieuw leidingtracé is dan het alternatief, alleen … om het hak- en breekwerk dat daarmee gepaard gaat, staat niemand te springen. Geen nood! Dankzij de PV-verdeler die Legrand ontwikkelde, kan in elke bestaande woning een zonne-energie-installatie geplaatst worden zonder dat vervelende hakken of breken.

Voor PV-omvormers tot een vermogen van 2,25A is er geen probleem. Deze mogen direct op het lichtnet aangesloten worden, bijvoorbeeld via een wandcontactdoos. Is de zonne-energie-installatie groter, dan is aansluiting op een aparte eindgroep noodzakelijk. Hiervoor is de nieuwe PV-verdeler van Legrand ontwikkeld. Deze PV-verdeler is geschikt voor installaties t/m 3000VA en voorkomt hakken en breken, mits er een ononderbroken leiding aanwezig is in de woning. Vaak is dat de leiding naar de wasmachine.

 

De PV-verdeler wordt compleet bedraad, getest en gecodeerd geleverd. De installateur hoeft alleen de kast te monteren. Daarna is het makkelijk om de voeding en de PV-omvormer aan te sluiten via de uitneembare achterwand van de behuizing. Deze kan dan meteen over de bestaande inbouwdoos geplaatst worden. In bepaalde gevallen moet er een kleine wijziging in de bestaande meterkast doorgevoerd worden? Op www.legrandservices.nl vindt de installateur hierover, per type PV-verdeler en de situatie van de bestaande meterkast, meer informatie. Daar blijft het niet bij. Op www.legrand.nl/pv-verdeler vindt de vakman de selectiehulp die Legrand heeft ontworpen voor het kiezen van de juiste PV-verdeler.
Bijkomend voordeel van zo’n PV-verdeler is dat optioneel de opbrengst van de zonnepanelen bijgehouden kan worden en de PV-omvormer ook uitgeschakeld kan worden. De PV-verdeler van Legrand is verkrijgbaar via de elektrotechnische groothandel