Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 196 seconden

Een hotel is een goed voorbeeld van een (semi-)publieke ruimte waar delen van het gebouw van tijd tot tijd niet gebruikt worden. Wanneer in delen van een drinkwaterinstallatie het water langere tijd stilstaat, kan legionella ontstaan, zeker in warme ruimten zoals badkamers. De hygiënespoeling van TECE garandeert regelmatig spoelen, zodat stilstaand water en legionella worden voorkomen. Een mooi project waarbij deze hygiënespoeling succesvol is toegepast, is bij de renovatie van het Karl August hotel.

Kostenbesparing op planning

Het viersterrenhotel karl August heeft in totaal 120 kamers. Een belangrijk aandachtspunt bij de renovatie waren de sanitaire voorzieningen. In totaal werden 137 TECE wc-inbouwframes met geïntegreerde hygiënespoeling geïnstalleerd. Zowel in alle hotelkamers als bij de sanitaire voorzieningen voor de werknemers en de horeca. De hygiënespoeling voorkomt de stagnatie van water in de drinkwaterinstallatie en de vorming van micro-organismen, zoals legionella.

De elektronische hygiënespoeling van TECE is geïntegreerd in het wc-inbouwreservoir, wat het plannen en installeren veel eenvoudiger maakt. Jürgen Brunner van Projekt-HLS GmbH is betrokken bij de planning van het sanitair en vertelt waarom is gekozen voor de hygiënespoeling van TECE: “In dit project hebben wij voor het eerst de hygiënespoeling van TECE gebruikt. De integratie in het wc-inbouwreservoir is een aanzienlijke vereenvoudiging van de planning. Naar mijn inschatting wordt de planningsinspanning voor de sanitaire voorzieningen met 3% tot 5% verminderd. Bovendien is met de hygiënespoeling de werking van het drinkwatersysteem verder geautomatiseeerd, mede door de slimme app. Het instellen, maar ook het beheer en de controle gaat nu veel eenvoudiger.”

 

Bespaart installatietijd en kosten

In vergelijking met conventionele hygiënespoelingen bespaart de geïntegreerde hygiënespoeling van TECE niet alleen tijd, maar ook extra componenten. De hygiënespoelunit die in het wc-inbouwreservoir is geïntegreerd, bestaat uit een regeleenheid, twee afzonderlijke magneetventielen voor warm- en koudwaterleidingen, een niveausensor en een optionele aansluiting voor het gebouwbeheersysteem. Alle componenten worden af-fabriek voorgemonteerd, wat kostbare installatietijd bespaart. Maar ook extra leidingpaden en lelijke inspectieopeningen blijven bespaard. Want het front van de wc-bedieningsplaat kan eenvoudig worden verwijderd en als inspectieopening worden gebruikt.

 

 

Veiligheid dankzij digitalisering

Hygiënisch perfect drinkwater is een van de topprioriteiten voor de bescherming van gasten. Waar vroeger kamer voor kamer voldoende warm en koud water moest worden afgevoerd en gedocumenteerd door het personeel, doet de hygiënespoeling dit tegenwoordig via een automatische en gedigitaliseerde protocolfunctie, waarin alle spoelprocessen worden opgeslagen. Zo hoeven de gasten van het hotel zich geen zorgen te maken over een mogelijke legionellabesmetting – dankzij de implementatie van de hygiënespoeling van TECE kunnen ze vertrouwen op perfect drinkwater.

 

 

 

Doucheprofiel voor maximale hygiëne en schoonmaakgemak

In dit hotel zijn de doucheafvoeren TECEdrainprofile de beste keuze als het gaat om hygiëne en gebruiksgemak. Zo heeft het doucheprofiel een helling voor een optimale waterafvoer en een zelfreinigend effect. Het profieldeksel kan door middel van de push-functie makkelijk worden uitgenomen. Daardoor heeft men direct toegang tot de afvoer, zodat deze snel en eenvoudig gereinigd kan worden. Het doucheprofiel hoeft slechts met een doek – en alleen aan de bovenzijde – schoongemaakt te worden. In tegenstelling tot een douchegoot waarbij het rooster eerst verwijderd moet worden. Bovendien kost het reinigen van een douchegoot meer tijd en gebeurt dit niet altijd even zorgvuldig. Het geringe aantal onderdelen en de strakke vormgeving van het TECEdrainproile doucheprofiel zorgen ervoor dat er minder spleten zijn waarin vuil zich kan ophopen. Conclusie: met een doucheprofiel profiteert men van meer hygiëne, meer schoonmaakgemak en een kortere schoonmaaktijd!

 

Robuuste wc-bedieningsplaat

Voor het spoelen van het toilet zijn de elegante bedieningsplaten TECEsolid toegepast. Een robuust roestvaststalen front van twee millimeter dik beschermt de bedieningsplaat tegen hoge gebruiksfrequenties. Dit maakt TECEsolid zeer geschikt voor openbare ruimten. Dankzij de minimalistische look staat de bedieningsplaat mooi in ieder toilet of urinoir. Naast een aantal kleuren is de TECEsolid ook leverbaar in nieuwe metallische kleuren.

Informatie: https://go.tece.com/drinkwaterhygiene