Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

showershipHolland Water, gespecialiseerd in koper- en zilverionisatie, heeft een samenwerkingsverband gesloten met Octo Marine. Dit Franse bedrijf is actief in waterbehandelingssystemen voor de maritieme sector. De systemen van Octo Marine worden wereldwijd verkocht en vooral toegepast in (luxere) jachten. De twee bedrijven gaan samen de Bifipro®Marine vermarkten. Dit is een systeem om de ontwikkeling van biofilm tegen te gaan en Legionella te bestrijden.

Het systeem wordt inmiddels al op meer dan 350 locaties in Nederland, België, Italië en het Midden-Oosten ingezet. Octo Marine heeft het afgelopen jaar uitgebreid marktonderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat het Bifipro®-systeem van Holland Water ook voor maritieme doeleinden het meest geavanceerde koper- en zilverionisatiesysteem is. “Octo Marine hecht ook veel waarde aan het feit dat wij bij Holland Water een eigen afdeling Research en Development hebben, waar we continu aan nieuwe ontwikkelingen werken”, zegt Leo de Zeeuw, DGA van Holland Water. “Daardoor is het Bifipro-systeem technisch ‘state of the art’ en bijzonder accuraat in het doseren van de juiste koper- en zilverconcentraties in het water. Dankzij onze afdeling R&D lukt het Holland Water ook keer op keer om met innovaties te komen. Dat is ook voor de maritieme markt interessant. Eigenaren van luxe jachten eisen tenslotte vaak het beste dat te koop is”, aldus De Zeeuw.

Holland Water en Octo Marine hebben gezamenlijk een systeem ontwikkeld dat specifiek op schepen kan worden ingezet. De Bifipro®Marine is compact en kan op afstand, ook op volle zee, worden gemonitord.

De Zeeuw laat weten erg blij te zijn met de samenwerking met Octo Marine. “En niet alleen omdat dit een gerenommeerde speler is in de maritieme sector, maar ook omdat er nu mede dankzij hen een systeem specifiek voor die markt beschikbaar is.” Het verschil met bestaande systemen is, dat die zijn ontwikkeld voor toepassing aan land. “Op schepen worden weer andere eisen gesteld, omdat de omstandigheden totaal anders zijn”, licht De Zeeuw toe.

[related_post themes=”text”]