Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Leerlingen van het Gilde ROC Roermond spelen zelf een rol  in de nieuwbouw van het Kennis en Expertisecentrum Roermond (KEC). Technisch dienstverlener Unica is verantwoordelijk voor de installaties en begeleidt de leerlingen bij de bouw van de sanitaire voorzieningen. Unica wil de leerlingen graag interesseren voor een carrière in de techniek en sociale waarde creëren bij de uitvoering van haar projecten. Maandag 9 februari startte de eerste groep leerlingen met de werkzaamheden.

Leerlingen van de opleiding Installatietechniek van Gilde Roermond stonden 9 februari klaar om onder de enthousiaste leiding van Unica monteur Emile van den Berg en Gilde docent Peter Verberkt geprefabriceerde toiletframes in het gloednieuwe KEC te monteren. Het was de eerste dag van in totaal zo’n 80 praktijklesuren die Unica op deze wijze zal invullen.

Unica accountmanager Steffie Crins zegt: ‘We willen leerlingen enthousiast maken voor een carrière in de installatietechniek en ze praktijkervaring op laten doen. We leveren daarnaast een bijdrage aan het lesaanbod van het Gilde ROC. Maar we gaan verder, want we zetten ook twee langdurig werklozen in bij de bouw. Hiermee voegen we sociale waarde toe aan dit project’.

Het Gilde ROC is onderdeel van een bijzondere samenwerking tussen diverse regionale zorg- en onderwijsinstellingen gericht op kwetsbare kinderen en jongeren  Het nieuwe KEC Roermond helpt ongeveer 250 kinderen en jongeren met een speciale leer- en/of ontwikkelingsvraag hun weg te vinden in de samenleving, richting vervolgonderwijs of een baan. Het samenwerkingsverband zal haar onderwijs- en zorgaanbod integraal aanbieden vanuit het KEC Roermond.

Ook voor Unica telt elk talent. Daarom heeft Unica twee langdurig werklozen ingezet op het bouwproject die minimaal twee maanden onder intensieve begeleiding worden voorbereid op een terugkeer in het arbeidsproces. Unica zet al jarenlang haar creativiteit en inventiviteit in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt beter inzetbaar te maken.

Voor meer informatie: www.gildeopleidingen.nl en www.unica.nl