Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

Bosch introduceert een nieuwe toepassing voor de 10,8 volt Lithium-Ione-wisselaccu met 1,5, 2,0 of 4,0 Ah: een verwarmbare softshelljas; de Heat+ Jacket 10,8 V Professional. De softshelljas Heat+ Jacket 10,8 V Professional van Bosch combineert de voordelen van het 10,8 voltsysteem met klassieke werk- en vrijetijdskleding. De winddichte, waterafstotende jas met polyestervoering beschikt over ingenaaide verwarmingselementen van carbonspiralen in het borst- en bovenste ruggedeelte.

In de jas is een kabel geïntegreerd met een speciaal ontwikkelde accu-adapter. Die verbindt de verwarmingselementen met een 10,8 voltaccu. Dankzij de accu warmen de verwarmingsspiralen binnen de drie minuten op. De temperatuur is verstelbaar in drie standen. De drukknop bevindt zich ter hoogte van de borststreek. Een 2,0 Ah-accu zorgt voor zes uur warmte. Dat maakt het werk aangenamer voor dakdekkers, meubelmakers en installateurs die bij lage temperatuur op de bouwplaats actief zijn. De Heat+ Jacket 10,8 V Professional weegt zonder accu slechts 1,1 kg en kan ook in de vrije tijd gebruikt worden.

 

Het scheurvaste, luchtdoorlatende, drielagige softshellweefsel heeft een goede pasvorm en garandeert maximale bewegingsvrijheid. De verwarmbare softshelljas is verkrijgbaar in de maten S tot XXXL. Ze biedt veel opbergruimte, met vijf jaszakken. Daaronder bevindt zich een documentenzak, waarin bijvoorbeeld bouwplannen of handleidingen opgeborgen kunnen worden. Via een USB-aansluiting aan de accu-adapter kunnen vaklui machines met een lage spanning, zoals mobiele telefoons of MP3-spelers, van stroom voorzien. De accu-adapter kan ook onafhankelijk van de jas als stroombron gebruikt worden: hij kan met een clip eenvoudig aan een riem geklemd worden.

Voor meer informatie: www.bosch.com