Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

 

KZ Meet en RegelapparatuurKZ Meet en Regelapparatuur neemt Rombouts Kunststof Techniek en haar internationale tak RKT International uit Tholen over. KZ staat voor Kromos Zwolle en is in de jaren zeventig ontstaan na sluiting van de gelijknamige gasmeterfabriek. Sinds 1975 werkt KZ voor gas- en waternetwerkbedrijven. KZ ontwikkelt, produceert en levert materialen voor het koppelen, aftakken en aansluiten van grote en kleine gas- en waterleidingen voor netwerkbedrijven, industrie en leidingbouw. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en zocht een passend bedrijf om verder te groeien in een ander deel van de markt. Pieter Krijne, directeur grootaandeelhouder van KZ, hierover: “Met deze overname versterkt KZ zijn positie als bedrijf op het gebied van infra, water en gas.”

Rombouts Kunststof Techniek is al jarenlang actief in aanleg, onderhoud en reparaties van industriële en infrastructurele kunststofleidingsystemen van thermoplastische en thermohardende kunststoffen voor ondergrondse en bovengrondse installaties en transportleidingen. Rombouts wordt ingeschakeld voor kleine en grootschalige projecten in binnen- en buitenland.

Oud-directeur Cees Rombouts van Rombouts Kunststof Techniek blijft na de overname verbonden aan het bedrijf als Hoofd Techniek. Hij wordt verantwoordelijk voor innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten.

Na de overname ontstaat een sterke speler op de grote en kleine diameters in de gas- en watermarkt die innovatie de drijver laat zijn achter verdere ondernemingsgroei. De groep blijft actief op zoek naar overnamekandidaten met gelijkwaardige en/of aanpalende activiteiten met een sterke positie in de Nederlandse of Europese markt.