Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 84 seconden

viega-samenwerking-alliantie_03Viega is ‘Installatie’-kwaliteitspartner geworden van Alliantie+. Dit bedrijf biedt een oplossing om woningen duurzaam te renoveren. De renovaties vinden plaats op basis van een componenten-concept waarmee iedere woning individueel kan worden gerenoveerd. Alliantie+ koos Viega voor de formule Engine Plus omdat de systeemleverancier aansluit op de kwaliteits- en innovatie-ambities van Alliantie+.

Alliantie+ richt zich op woningen waarvan de indeling en bouwwijze veel overeenkomsten vertonen. Die grootste gemene delers of componenten vormen daarbij de basis voor de aanpak van renovaties. Een component bestaat uit één of meer samenhangende bouwdelen die een gebruiksfunctie en -kwaliteit bieden. Daarbij kan worden gedacht aan het dak, de gevel en het casco, maar ook aan de installatie. Met deze afzonderlijke componenten kan iedere gebruiker de renovatie samenstellen die in prijs en kwaliteit bij hem past.

Omdat aan de componenten hoge kwaliteitseisen worden gesteld, werkt Alliantie+ samen met partners uit de Europese toeleverende industrie. Voor het component ‘Installatie’ koos het bedrijf Viega als partner op basis van kwaliteit en innovatiekracht. Tot de Viega producten die binnen het concept worden toegepast, behoren het Fonterra wand- en vloerverwarmingssysteem en installatiesystemen voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties.

Met het partnerconcept vormt Alliantie+ een platform voor innovatie; een ontmoetingsplaats waar fabrikanten en de markt elkaar ontmoeten. Voor de uitvoering van de projecten zelf, wordt gebruik gemaakt van lokale partijen die goed bekend zijn met lokale omstandigheden. Bij de ontwikkeling van het concept is veel tijd gestoken in de manier van uitvoering. Daardoor kan een vaste bouwtijd worden gegarandeerd zowel bij individuele als bij wijkmatige projecten. Door het componentenconcept te combineren met internationale expertise én lokale kennis en deskundigheid, wordt individueel renoveren op wens van de klant betaalbaar.

[related_post themes=”text”]