Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

Hansgrohe is genomineerd voor de Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2014. De prijs is in het leven geroepen door het Voorlichtingsburo Wonen, een initiatief van de Vereniging Comfortabel Wonen en zal in november 2014 voor de tweede keer worden uitgereikt. Het doel van deze prijs is om fabrikanten in de interieur-/afbouwbranche extra te stimuleren zich te onderscheiden op dit zeer belangrijke thema.

 

Drie genomineerde bedrijven hebben zich met hun innovatieve producten volgens de jury het meest onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. In november krijgen ze alle drie de mogelijkheid om in een korte presentatie toe te lichten waarom juist hun product in aanmerking zou moeten komen voor de Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen. De aanwezigen zullen vervolgens hun stem uitbrengen, waarna de winnaar direct bekend zal worden gemaakt. Uit alle inzendingen zijn Bosch Huishoudapparaten, Hansgrohe Sanitair en Villeroy & Boch Sanitair door de jury verkozen tot kanshebbers op de Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2014.

 

Het juryrapport over Hansgrohe: De producten van Hansgrohe verplaatsen dagelijks enorme hoeveelheden water en experts van dit bedrijf is er dan ook alles aan gelegen om het verbruik sterk te reduceren, maar met behoud van comfort. Warmte van water speelt een belangrijke rol en juist dat is de uitdaging voor de technici om met minder warmte productie toch comfort te bieden.

 

De CoolStart kranen van Hansgrohe verwarmen door speciale technieken minder water maar daar merkt de gebruiker tijdens het gebruik niets van. De speciale perlators op de uitstroomopening van Hansgrohe producten zorgen voor minder uitstroom van water en ook daar merkt de gebruiker door extra luchttoevoeging niets van. Deze techniek is ook verwerkt in de EcoSmart handdouches en de gebruiker bespaart daarmee zo’n 50% water tijdens het douchen.

Voor meer informatie: www.hansgrohe.nl