Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 96 seconden

Metabo brengt een bijzonder lichte en compacte 400 Nm accu-slagmoersleutel, de eerste machine in een volledig nieuwe klasse, op de markt. Professionals die veel grote schroeven moeten indraaien kennen het probleem.

Een slagmoersleutel met 200 Newtonmeter koppel is vaak te licht en de grote slagmoersleutel met 600 Nm weer veel te langzaam en te zwaar. De oplossing van Metabo: De SSW 18 LTX 400 BL. 

De koolborstelloze accu-slagmoersleutel SSW 18 LTX 400 BL maakt indruk met de uitgekiende verhouding kracht/afmetingen. Hij weegt, ondanks zijn hoge koppel van 400 Nm, slechts 1,9 kg en is extreem compact. Daarmee heeft Metabo de eerste accu-slagmoersleutel ontwikkeld in een klasse die er voorheen niet was. De SSW 18 LTX 400 BL is bijna zo compact en licht als een slagmoersleutel in het segment van 200 Nm, maar heeft ongeveer twee maal zoveel koppel en bereikt daarmee gedeeltelijk het toepassingsgebied van een zware slagmoersleutel.

De efficiënte koolborstelloze motor gaat bijzonder spaarzaam met de energie van de accupack om. De 4.0 of 5.2 Ah-accu-packs geven de intelligente 18 Volt machine veel uithoudingsvermogen. De twaalf-traps toerental- en koppel-instelling maken de koolborstelloze accu-slagmoersleutel tot een absoluut multi-talent. Omdat de machine zich op elke specifieke toepassing laat instellen, kan de gebruiker bijvoorbeeld houtschroeven vast en verzonken of kleine metrische schroeven verwerken, zonder deze te beschadigen. De SSW 18 LTX 400 BL is volgens de leverancier de meest veelzijdige accu-slagmoersleutel in de markt en voor een breed toepassingsgebied geschikt. 

De krachtige motor met hoge overbelastbaarheid, het multifunctionele controlesysteem en het robuuste hoogwaardige slagwerk, garandeert  een lange levensduur. Tot de uitrusting behoren een geïntegreerde LED-verlichting en een praktische, aan beide zijden monteerbare, riemhaak. Voor de professionals die de krachtige accu-packs in de toekomst bij energie-intensieve werkzaamheden nog sneller willen laden, brengt Metabo gelijktijdig een nieuw snellaadapparaat op de markt. Laadt de ASC Ultra een 4.0 Ah accu-pack in slechts 35 minuten volledig op, een 5.2 Ah accu-pack is na slechts 45 minuten al weer klaar voor gebruik.

Voor meer informatie: www.metabo.nl