Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 158 seconden

De nieuwe schroevendraaiergeneratie met EC-motor van Bosch is uitgebreid met accuboorschroevendraaiers en accuklopboorschroevendraaiers van de 14,4 en 18 voltklasse met borstelloze EC-motoren. Het gamma omvat de boorschroevendraaiers GSR 14,4 V-EC Professional en GSR 18 V-EC Professional, alsmede de klopboorschroeven-draaiers GSB 14,4 V-EC Professional en GSB 18 V-EC Professional.

Ze behoren tot de ‘dynamicseries’ van Bosch. Dat zijn series van bijzonder krachtige toestellen die over een lange acculooptijd beschikken en bovendien gebaseerd zijn op reeds geteste modellen. Echter, dankzij de EC-technologie zijn ze duurzamer en gaan ze dubbel zo lang mee dan toestellen zonder EC-motoren. De machines zijn daarom uitermate geschikt voor serietoepassingen en zorgen ervoor dat bijvoorbeeld elektriciens, installateurs en meubelmakers snel en efficiënt kunnen werken.

 

De borstelloze EC-motoren van Bosch bieden tal van voordelen in vergelijking met de traditionele DC-elektromotoren met koolborstels. Ze zijn namelijk onderhoudsarm en werken met een rendement van meer dan 80%, in plaats van 60% tot 70%. Door het hoge rendement ontstaat er minder warmteverlies. De toestellen worden niet zo warm en kunnen per acculading tot 30% langer presteren. Daarnaast beschermt de Electronic Motor Protection (EMP) deze toestellen tegen overbelasting: hij schakelt de motor onmiddellijk uit bij blokkeringen. Dankzij deze factoren verdubbelt de levensduur van Bosch-accumachines met EC-motoren in vergelijking met gereedschappen uitgerust met conventionele motoren. Bovendien draagt de EC-technologie bij aan de ontwikkeling van heel compacte en lichte gereedschappen. De twee accuboorschroevendraaiers van de 14,4 en 18 voltklasse hebben een koplengte van slechts 179 millimeter, de twee accuklopboorschroevendraaiers hebben er één van slechts 189 millimeter. Daardoor kunnen vaklui deze toestellen zonder probleem bovenhands gebruiken en op krappe of moeilijk bereikbare plaatsen inzetten.

 

De nieuwe schroevendraaiers met EC-motor zijn ontworpen voor een continu gebruik op de bouwplaats, in de werkplaats of in de semi-industriële productie zoals de meubelbouw, de elektro-industrie of de voertuigbouw. Dankzij hun compacte uitvoering zijn de toestellen vooral geschikt om kleinere schroeven in serie te draaien, maar ze bieden ook voldoende kracht voor grotere schroef- en boordiameters. De toestellen kunnen rekenen op een breed toepassingsspectrum dankzij de Auto-Lock-boorhouder van 13 millimeter en een hoog draaimoment. De GSR 18 V-EC Professional biedt bijvoorbeeld 31 newtonmeter bij een schroefverbinding in naaldhout. De accuklopboorschroevendraaiers GSB 14,4 V-EC Professional en GSB 18 V-EC Professional bieden nog meer flexibiliteit. Ze kunnen met deze toestellen niet alleen in hout en staal boren, maar ook in metselwerk tot 13 millimeter diameter.

 

De uitrusting van de boor- en klopboorschroevendraaiers wordt verder aangevuld met een geïntegreerd LED-licht, een monteerbare bithouder, vervangbare kleurenclips om elk toestel te markeren, een riemclip waaraan de vakman het toestel kan hangen, en een motorrem die het precisiewerk bij serieschroefverbindingen ondersteunt.

De nieuwe accuboorschroevendraaiers en -klopboorschroevendraaiers zijn in de onderstaande versies in de vakhandel verkrijgbaar:

GSR 14,4 V-EC Professional en GSR 18 V-EC Professional

–          in de L-BOXX met twee 4,0 Ah-accu’s met CoolPack-technologie, met een snellader voor respectievelijk €355,95 en €405,95. Dit zijn aanbevolen prijzen excl. btw.

–          GSB 14,4 V-EC Professional en GSB 18 V-EC Professional in de L-BOXX met twee 4,0 Ah-accu’s met CoolPack-technologie alsook een snellader voor respectievelijk €375,95 en €425,95. Dit zijn aanbevolen prijzen excl. btw.

Voor meer informatie: www.bosch-professional.nl