Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

te-koud-te-warm

Een goede vriend belde Karel vorige week radeloos op. Hij was het steen en been geklaag van zijn wederhelft helemaal zat. De vriend (zelf geen technicus) vertelde dat zijn vrouw aan één stuk doorzeurde over de temperatuur in hun slaapkamer. In de zomer is het er altijd te heet en in de winter steevast te koud. Dit ondanks het feit dat Karel vorig jaar nog een prima splitunit voor weinig had geïnstalleerd. Hij smeekte Karel om hulp. Hij kon zich al niet meer heugen wanneer hij voor het laatst een beetje prettig in slaap was gevallen.

Voor vrienden in nood staat Karel altijd direct klaar. Hij wist hoe de vrouw (die het licht niet bepaald heeft uitgevonden) af-en-toe door kan drammen, dus hij hielp hem graag. Samen bekeken ze de binnenunit, waarbij de vriend vertelde dat zijn vrouw standaard de airco aanzette als ze gingen slapen, ook als dit helemaal niet nodig was. Al diverse keren had hij gezegd dat de airco alleen aan hoeft als het te warm is in de slaapkamer. Maar zijn drammerige vrouw, met korte lontje, was daarvan absoluut niet te overtuigen.

Als altijd zag Karel meteen de oplossing. Tegen de tijd dat de temperaturen weer wat omhoog zouden gaan, kwam hij wel een biertje drinken en de airco gelijk goed hangen.

Mocht u nog werk van hem zijn tegengekomen tijdens uw werk of gewoon zomaar? Deel het met ons via: redactie@merlijnplus.nl@installatienet of via onze facebookpagina