Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 120 seconden

Ubbink heeft de beproefde en onderscheiden Kompakt 2.0-serie uitgebreid met drie versies. De universele verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontspanning heeft nu ook een variant voor WTW/MV met riool, een variant voorzien van mechanische ventilatie en een variant voor luchtwarmtepompen.

De Kompakt 2.0.-serie biedt een oplossing voor alle dakhellingen (15°-55°); one type fits all! Door de haakse doorbreking van het dak is de verzamelkap eenvoudig te monteren, dit levert u tijdbesparing op. De serie is in alle configuraties verkrijgbaar in een onderdaks verlengde uitvoering. Alle varianten zijn voorbereid op de nieuwste isolatie-eisen voor het dak (Rc 6.0) uit het Bouwbesluit 2015 (EPC 0,4) en voldoen aan de relevante eisen met betrekking tot waterdichtheid en luchtdichtheid. Ideaal voor renovatie en vervanging, maar ook voor nieuwbouw waarbij hoge eisen worden gesteld aan de luchtdichtheid en isolatiewaarde van de woning. De moderne en fraaie vormgeving maakt van deze Kompakt serie een eigentijdse topper, die staat voor veiligheid, zekerheid en gemak!

 

 

 

De serie bestaat uit:

Kompakt 2.0 Rookgasafvoer

Voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontspanning met geïntegreerd indekdeel. Doordat de breedte van de Kompakt 2.0 Rookgasafvoer is afgestemd op de breedte van een standaard sneldekpan, is hij zeer geschikt voor prefab bouwen. Ook verkrijgbaar in concentrische uitvoering.

 

 

 


Kompakt 2.0 WTW/MV-Riool

Wanneer u geen cv-ketel meer heeft, maar wel ventileert via een C of D ventilatiesysteem, is er een uitvoering zonder rookgasafvoer en luchttoevoer, maar wel met een geïsoleerde leiding ø 160 mm voor WTW of MV aansluiting. Deze variant heeft ook een aansluiting voor rioolontspanning ø 110 mm.

 

 

Kompakt 2.0 MV Box

Met een variabele capaciteit tot 400 m³/h de ideale woonhuisventilator voor perfecte afzuiging in ‘natte ruimtes’,  zoals badkamer, toilet en keuken!

 

 

 

Kompakt 2.0 WTW/WP

Voor het energieneutraal maken van woningen worden steeds vaker luchtwarmtepompen toegepast. Het minimaliseren van de luchtweerstand in het toe- en afvoerkanaal is cruciaal voor een goede opbrengst en een diameter van 200 mm inwendig is noodzakelijk. Ubbink brengt deze standaard oplossing in de uitvoering Kompakt 2.0 WTW/WP met enkelwandige HDPE doorvoer rond 200 mm.

 

 

Luchtdichte afsluiting

Luchtdichting is een belangrijk onderdeel van het energiezuinig bouwproces. Via luchtlekken verdwijnt opgewarmde binnenlucht naar buiten en dringt koude lucht naar binnen: dubbel energieverlies! Ook kunnen luchtlekken tocht en vochtproblemen in de constructie veroorzaken. Daarom is er voor iedere Kompakt 2.0 een passend Luchtdicht Manchet beschikbaar.

 Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!

www.ubbink.nl/kompakt2.0serie