Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 97 seconden

Sortimo lanceert nieuwe koffers voor het transporteren van gereedschap, machines en werkmateriaal. De L-BOXX 102 en L-BOXX 136 hebben een nieuwe vormgeving en extra functionaliteiten. De L-BOXXen zijn compatibel met elkaar én met de andere Sortimo-systemen.

De nieuwe generatie boxen is vanaf 2 mei 2018 exclusief via de Sortimo-verkoopkanalen verkrijgbaar. Ze zijn nu al te zien op de VSK.

De L-BOXX 102 G4 en L-BOXX 136 G4 hebben een gladde, afgeronde bovenkant die voorkomt dat vuil zich gaat afzetten op het oppervlak en zorgt dat de koffer makkelijker schoon te maken is. Het gepatenteerde kliksysteem bevindt zich bij deze koffers direct onder het deksel, waardoor deze ook geopend kan worden wanneer hij gelinkt is aan meerdere koffers. Dankzij dit klikmechanisme kunnen de koffers in enkele seconden met één hand verbonden en gescheiden worden. De ergonomische draaggrepen aan het deksel en aan de voorzijde zorgen voor een aangenaam draagcomfort. De geoptimaliseerde insluitfunctie voorkomt dat de draaggreep omhoog klapt. Ook een overkoepelende diefstalbeveiliging  – met stalen kabel of slot –  behoort tot de mogelijkheden.

De aangepaste vorm resulteert bij dezelfde buitenafmetingen in een grotere binnenruimte. De L-BOXX G4 biedt dan ook opslagplaats voor het transporteren van gereedschap, machines en werkmateriaal. Bovendien is het gewicht verlaagd: de L-BOXX 102 G4 weegt 1,72 kg (voorheen 2,1 kg) en de L-BOXX 136 G4 weegt 1,78 kg (voorheen 2,27 kg).

Nieuw is dat nu ook de L-BOXX 136 G4  – naast de L-BOXX 102 G4 –  op de bodem een geïntegreerd inzetbakjes raster heeft zodat kleine onderdelen getransporteerd kunnen worden. Door het aanbrengen van extra bevestigingspunten in het deksel kunnen werktuigkaarten bevestigd worden. De rubberen lussen en tassen voor de werktuigkaarten bieden opbergmogelijkheden voor handgereedschap zoals schroevendraaiers en tangen.

De L-BOXX G4 is niet alleen compatibel met de vorige generatie L-BOXX en met alle L-BOXXen G, maar ook met WorkMo en met alle Sortimo voertuiginrichtingen. De nieuwe boxen zijn afgestemd op een flexibel gebruik en integratie in de voertuiginrichting en bieden extra mogelijkheden voor individueel  organiseren van kleine onderdelen in inzetbakjes.