Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 47 seconden

Johnson Controls introduceert een serie koelmachines en warmtepompen die voldoen aan de Ecodesign 2021 richtlijn. Met vermogens van 45 kW tot 260 kW combineren de toestellen het prijsvoordeel van een scroll koelmachine met de verhoogde controle van een gelijkstroominverter (DC-inverter), aldus de fabrikant.

Nick Duggan, directeur van de afdeling HVAC en koelwatersystemen: “De YORK® Amichi™ serie komt tegemoet aan de groeiende vraag naar koelmachines/warmtepompen met een middelhoog vermogen. De serie is een oplossing voor nieuwe gebouwen maar kan ook achteraf worden ingebouwd in productie- en commerciële ruimten.”

De serie wordt standaard geleverd met geïntegreerde Smart Equipment-technologie waarmee de apparatuur kan worden aangesloten op gebouwbeheersystemen zonder dat programmering of installatiegereedschap nodig is. Voor extra flexibiliteit wordt de serie standaard geleverd met BACnet, Modbus of N2 communicatieprotocollen, zodat met elk soort gebouwbeheersysteem kan worden gecommuniceerd. Daarnaast wordt de machine in het frame uitgerust met een Optiview LT 7-inch kleurentouchscreen met als extra optie een indoor afstandsbediening.