Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Aggreko heeft een nieuwe koelmachine met variabele snelheid gelanceerd. De machine kan werken van 100% tot 10% vermogen. Het koelvermogen ligt tussen -15°C tot +21°C. “Onze klanten kunnen met deze koelmachine de koeling veel beter op hun behoeften afstemmen”, zegt Bill Carrick, Director Temperature Control van Aggreko.

Carrick vervolgt: “De koelmachine heeft een laag verbruik bij het opstarten en kan op afstand in- of uitgeschakeld worden. Hij is programmeerbaar, zodat we hem in drukke productietijden op vol vermogen kunnen instellen om hem terug te schakelen in tijden met minder productie. Wij monitoren de machine 24 uur per dag zodat we altijd weten hoe hij presteert.”

De nieuwe koelmachine is voorzien van de bedrijfseigen ARM-technologie (Aggreko Remote Monitoring) die 24 uur per dag rechtstreeks data zendt naar de technici in het Remote Operating Centre (ROC). Zij kunnen problemen beoordelen, op afstand oplossingen leveren, proactief storingen voorkomen en het energiegebruik en de efficiëntie in het oog houden.

“De nieuwe lijn is een perfecte aanvulling op onze bestaande serie luchtgekoelde koelapparatuur. Wij bieden hiermee nog een schaalbaar, kostenbewust pakket aan om te voldoen aan de behoeften van onze klanten”, aldus Carrick.

De nieuwe oplossing is door Aggreko ontwikkeld samen met Johnson Controls, als ondersteuning van toepassingen in diverse bedrijfstakken, waaronder comfortkoeling, net als commerciële en procestoepassingen, zoals temperatuurregeling voor datacenters en voor de drank- en voedingsindustrie.