Advocatenkantoor CMS heeft voor haar kantoor aan de Amsterdamse Zuidas het 4-sterren Breeam Excellent Nieuwbouw en Renovatie Oplevercertificaat ontvangen. Het certificaat is een belangrijk duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen in Nederland. Het pand is vervaardigd uit duurzame bouwmaterialen, beschikt over zonnepanelen op het dak en de buitenzijde bestaat uit een klimaatgevel. Daarnaast is het gebouw voorzien van een warmte- en koude-installatie en zijn er ledverlichting en diverse waterbesparingen aangebracht, zoals spaarstanden op de toiletten en watersloten op de waterinstallaties.

De klimaatgevel wordt in de zomer de warme lucht tussen de binnenste en buitenste 'huid' van het gebouw geventileerd. Dit zorgt ervoor dat de binnenruimte niet opwarmt. In de winter wordt de ventilatie afgesloten waardoor de stilstaande warme lucht het gebouw juist verwarmt. De warmte- en koude-installatie (WKO) zorgt voor zuinig thermisch comfort.

De binnenzijde bestaat uit ruimtes die meestal door glas met elkaar verbonden of gescheiden zijn. Door het gebruik van veel glas en zorgvuldig geselecteerde bouwmaterialen is de kantoorruimte zo gerealiseerd dat optimaal gebruik wordt gemaakt van natuurlijk daglicht.

Willem Hoorneman, managing partner bij CMS Nederland, over het behalen van het vier sterren Breeam-NL certificaat: "CMS heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit heeft onze voortdurende aandacht in al onze bedrijfsprocessen. Wij willen op een verantwoorde wijze omgaan met energie en milieu waarbij wij ons realiseren dat iedere verandering begint in de eigen persoonlijke en zakelijke kring. Wij vinden het dan ook van belang om op ons kantoor aan de Zuidas balans te creëren tussen duurzame en economische belangen. Ik ben daarom zeer trots op het behalen van deze belangrijke mijlpaal."