Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 140 seconden

Op vastgoedbeurs Provada in de RAI in Amsterdam is de Climate Control Box van Unica door de jury verkozen tot een van de beste innovaties tijdens de verkiezing ‘Duurzame Innovation Pitch’. Bij deze verkiezing van de Dutch Green Building Council (DGBC) gaat het om innovaties die bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving en daarop naar verwachting een blijvend effect hebben. DGBC organiseert elk jaar de Duurzame Innovation Pitch.

 

Tijdens de zesde editie van het initiatief van de DGBC werden organisaties aangemoedigd om op een innovatieve wijze een bijdrage te leveren aan de verduurzaming in Nederland. In totaal ontving de jury meer dan veertig inzendingen. De jury, bestaande uit zeven ervaren vakmensen, selecteerde zes genomineerden die hun innovatie gisteren tijdens de Provada mochten presenteren. Namens Unica Ecopower verzorgde exploitatiemanager Jeremiah Bertsch een indrukwekkende ‘elevator pitch’. De gehanteerde beoordelingscriteria: bijdrage aan duurzaamheid voor de gebouwde omgeving, originaliteit en innovatie, kwaliteit van de businesscase, praktische toepasbaarheid en kansen voor opschaling.

 

Jan-Maarten Elias, directeur van Unica Ecopower: “We zijn erg verheugd over de goede ontvangst van de Climate Control Box hier op de Provada. We hopen met deze erkenning veel bruikbare aandacht te kunnen realiseren voor de eenvoudig te realiseren energiebesparingen in winkels. Het grote voordeel is dat onze oplossing volledig automatisch werkt en geen grote investeringen vergt. Tijdens de Provada zijn er al afspraken gemaakt om het product te presenteren aan verschillende toonaangevende retailbedrijven die koplopers zijn op het gebied van verduurzaming van hun vastgoed.”

De Climate Control Box is een door Unica ontwikkeld slim kastje dat blijvend energie- en kostenbesparing oplevert en tegelijkertijd zorgt voor een constante en aangename temperatuur in winkels. De box is eenvoudig plug & play te koppelen aan de klimaatinstallatie en toepasbaar in vele type winkels. Het stuurt alle componenten van de klimaatinstallatie integraal aan en de gehele bediening van alle installaties (alarm, licht en klimaat) verloopt automatisch. Eventuele storingen worden via internet teruggekoppeld aan het centrale monitoringscentrum van Unica waarbij de meeste storingen online kunnen worden opgelost. Veranderende omstandigheden, zoals het aantal bezoekers of veranderingen in de buitentemperatuur, worden nauwgezet gesignaleerd en de Climate Control Box stuurt automatisch en op de meest efficiënte wijze de klimaatinstallatie aan.

 

De Climate Control Box is al succesvol geïnstalleerd in verschillende winkels van een grote retailer in Nederland. Het energiegebruik is hier doorgaans tot ruim 30% gedaald. Het lagere energiegebruik zorgt ervoor dat de terugverdientijd op basis van de initiële aanschaf tussen de zes maanden en twee jaar ligt. Omdat de installaties volautomatisch worden gestuurd hoeven de medewerkers zich geen zorgen te maken over de klimaatinstallatie en kunnen zij zich maximaal richten op de bedrijfsvoering. De Climate Control Box resulteert in hoger comfort, minder onderhoud en een langere levensduur.

Voor meer informatie: www.unica.nl