Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 128 seconden

Bosch - kleine haakse slijperBij industrieel gebruik draait het om productiviteit en resultaat. Om te voldoen aan de hoge eisen van de metaalindustrie, brengt Bosch daarom nu elf kleine haakse slijpmachines op de markt die een hoger bedieningsgemak en gebruikersbescherming hebben bij en hoger vermogen. De nieuwe modellen bieden met 1300 resp. 1700 watt een aanzienlijk sneller resultaat dan hun voorgangers. Zij beschikken bovendien over geoptimaliseerde eigenschappen voor een lange levensduur van de machines: de constructie van de ventilatiesleuven zijn zo veranderd dat ze door een geringere grootte voor een speciale luchtgeleiding zorgen. Deze beschermt de motor tegen stof en zorgt voor een efficiënte motorkoeling. De koolborstels hoeven minder vaak te worden verwisseld en dat bespaart weer tijd en geld.

De kleine haakse slijpmachines van Bosch beschikken over een uitgebreide veiligheidsuitrusting en voldoen daarmee aan de steeds hogere eisen voor arbeidsveiligheid. Bij de veiligheidsuitrusting horen Vibration Control, Terugslagstop, Zachte aanloop en Herstartbeveiliging. Bovendien zijn ook modellen met geïntegreerde remmodule, het ‘Intelligent Brake System’, verkrijgbaar. Dankzij deze eigenschappen kunnen de machines worden gebruikt in sectoren met strenge veiligheidsnormen zoals de industriële productie, in de kraan-, scheeps-, tank- en reservoirbouw evenals in raffinaderijen en op olieplatformen. Om ervoor te zorgen dat de vakman elke klus comfortabel kan klaren, bieden alle nieuwe haakse slijpmachines bovendien beproefde productkenmerken, zoals een beschermkap (die zonder gebruik van gereedschap te verstellen is), een smalle greep en een grote knop voor de vergrendeling van de uitgaande as voor het eenvoudig en snel wisselen van accessoires.

Het assortiment van de nieuwe kleine haakse slijpmachines is verdeeld in de volgende toepassingsgebieden:

  • Voor gelijkblijvend vermogen, ook bij zware toepassingen als bijvoorbeeld het doorslijpen van stalen buizen en profielen, zijn de modellen GWS 13-125 CI Professional, GWS 17-125 CI Professional en GWS 17-150 CI Professional zeer geschikt.
  • Voor de bewerking van verschillende materialen als beton, steen en tegels, waarvoor verschillende accessoires en een instelling van het toerental nodig zijn, zijn de haakse slijpmachines GWS 13-125 CIE Professional en GWS 17-125 CIE Professional geschikt. Ook zij zijn met remsysteem verkrijgbaar als GWS 13-125 CIEX Professional en GWS 17-125 CIEX Professional.
  • Voor de bewerking van gevoelige materialen, bijvoorbeeld roestvrij staal, zijn er nu de GWS 17-125 CIT Professional en de GWS 17-125 Inox Professional. Beide machines bieden een laag toerental bij een gelijktijdig hoog draaimoment voor toepassingen waarbij het materiaal moet worden ontzien.

De kleine haakse slijpmachines van de 1300- en 1700-watt-klasse zijn per direct bij de dealer verkrijgbaar. Bosch biedt bovendien een uitgebreid accessoireprogramma aan. Daartoe behoren bijvoorbeeld doorslijp-, lamellen-, diamant- en afbraamschijven, borstels, diamantboorkronen en stofafzuigkappen.

Voor meer informatie: www.bosch-professional.nl