“Klaar voor de energietransitie”

Gepubliceerd op

Energiespecialist Kemkens en P. Jansen Installatietechniek gaan een vergaande strategische samenwerking aan. Henri Elsen, directeur Kemkens: "Door de samenwerking met P. Jansen Installatietechniek verkrijgt Kemkens een goede technische, meer optimale dichtheid in de regio West-Brabant. Zo maken we ons nog meer klaar voor de energietransitie." Kemkens maakt onderdeel uit van een landelijk samenwerkingsverband met Essent betreffende energiediensten.

Beide bedrijven leveren, plaatsen en onderhouden centrale verwarmingsinstallaties, verrichten loodgieters- en elektrotechnische installatiewerkzaamheden en verkopen en plaatsen zonnepanelen en warmtepompen. In deze werkzaamheden en het werkgebied veranderd met de ondertekening niets.

Versterking en schaalvoordeel
De twee familiebedrijven slaan de handen ineen om elkaar te versterken in hun bestaande werkzaamheden. Kemkens neemt 90% van de aandelen over, de overige 10% blijft in handen van P. Jansen zelf. Dit bedrijf uit Bergen op Zoom, met een jaarlijkse omzet van 9 miljoen euro, krijgt geen nieuwe naam en zal zelfstandig in de huidige vorm blijven functioneren. P. Jansen kan zich door de samenwerking krachtiger profileren binnen de marktsegmenten waarin het bedrijf opereert. Daarnaast levert het schaalvoordeel op, onder andere in de vorm van een bredere basis op het gebied van toekomstige verduurzaming en technologische ontwikkelingen.

Geen veranderingen
Voor de ruim 65 medewerkers van totaalinstallateur P. Jansen verandert er verder niets. Kemkens en P. Jansen behouden ieder hun zelfstandigheid in dienstverlening. P. Jansen zal zelfstandig blijven opereren in hun huidige werkgebied. "Maar daar waar eenvoudig synergie voordelen zijn te realiseren, zullen we dat uiteraard niet nalaten. Denk daarbij aan inkoopvoordeel, planning-afstemming, automatisering etc. Budgetverantwoordelijkheid blijft echter decentraal liggen bij P. Jansen. We geloven in de kracht van lokaal ondernemerschap en de merknaam P. Jansen",. aldus Elsen.

De Kemkens Groep groeit met de overname naar een omzetvolume van 96 miljoen euro en 650 medewerkers, verspreid over vijf vestigingen. In het werkgebied Noord-Brabant, Gelderland-Zuid en de provincie Zeeland is Kemkens marktleider met 400.000 toestellen in beheer.