Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

Het FK-5 beveiligingstoestel voor de beveiliging van drinkwater tegen vloeistofklasse 5 is onlangs 2018 KIWA-gecertificeerd. Het certificaat is een bevestiging dat het toestel voldoet aan de Kiwa-beoordelingsrichtlijn BRL-K14030 ‘Terugstroombeveiligingen, Familie A, Type A, B, C, D, F en G conform NEN-EN1717’.

Het Kemper FK-5 beveiligingstoestel (figuur 369) met onderbreking type AB is een compact toestel en biedt maximale bescherming tegen vloeistofklasse 5. Door het besturingssysteem met touchscreen is het eenvoudig te bedienen. Herkenbare symbolen leiden de gebruiker intuïtief door het menu en maken de toepassing van alle functies eenvoudig. FK-5 biedt veel functionaliteit, zekerheid en een groot bedieningsgemak.

Het FK-5 beveiligingstoestel is in twee varianten leverbaar, waardoor hij in veel situaties inzetbaar is. Of nou een grote opvoerhoogte moet worden overwonnen of een grote volumestroom geleverd moet worden, en ondanks zijn compacte afmetingen, heeft hij een grote capaciteit.

Met behulp van de tijdsbesturingsfunctie kunnen individuele bedrijfstijden geprogrammeerd worden. Bovendien worden tappunten hiermee beveiligd tegen onbevoegd gebruik. Een USB-poort maakt het mogelijk de verbruiksgegevens uit te lezen. Ook is aansluiten op het GBS mogelijk.

Het FK-5 beveiligingstoestel kan externe pompen aansturen, bijvoorbeeld voor het bijmengen van stoffen of voor de aanvoer van water uit een externe bron, bijvoorbeeld regenwater. Verder kan het beveiligingstoestel geautomatiseerde spoelmaatregelen van de drinkwaterleiding uitvoeren en heeft het een programma voor het reinigen van de tank.