Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

Kiwa Nederland BV is door het Ministerie van Binnenlandse Zaken aangewezen als Technical Assessment Body (TAB) onder de Construction Product Regulation (CPR). Kiwa is daarmee een van de drie Nederlandse instanties en een van 35 instanties binnen Europa die deze status heeft. Deze status houdt in dat Kiwa op Europees niveau beoordelingsdocumenten (EAD’s) mag ontwikkelen

en technische beoordelingen (ETA’s) mag verstrekken aan fabrikanten. De Europese beoordelingsdocumenten vormen de basis voor CE-markering voor bouwproducten die niet (geheel) onder de scope van een geharmoniseerde Europese norm vallen.

Kiwa heeft als één van de weinigen TAB’s in Europa alle productgebieden binnen de CPR in haar pakket en heeft daarmee aangetoond dat zij in staat is voor de meest uiteenlopende bouwproducten EAD’s te ontwikkelen en te verstrekken. Daarnaast is Kiwa ook in bijna alle gebieden als Notified Body of Notified Laboratory aangewezen om voor de fabrikant taken van derden uit te voeren bij de beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid waaronder ook de benodigde testen. Dit betekent dat Kiwa in bijna alle gevallen ook in het vervolgtraject na afgifte van een technische beoordeling betrokken kan blijven en het bijvoorbeeld niet nodig is type testing opnieuw uit te voeren of dossiers over te dragen. Kiwa beoogt daarmee ten aanzien van de CE-markering voor bouwproducten voor haar klanten een partner for progress te zijn.

Voor meer informatie: www.1kiwa.com