Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

Viega SmartloopDe 12 x 1,0 PB-buis van Viega Nederland is Kiwa ATA goedgekeurd voor toepassing in het Smartloop Inliner- warm watercirculatiesysteem. De goedkeuring is van belang voor toepassingen in drinkwatervoorzieningen. Hiervoor worden in het kader van de gezondheid bijzondere hygiënische eisen gesteld. Producten die aan deze strenge criteria voldoen, zijn herkenbaar aan de Kiwa ATA goedkeuring.

Met het Kiwa ATA certificaat worden de hygiënische kwaliteiten van de PB-buis van Viega nog eens onderstreept. Hiermee is verzekerd dat de PB-buis geen schadelijke stoffen afgeeft aan het drinkwater. Niet alleen is het materiaal volkomen veilig, ook de manier van verwerking draagt bij aan verbeterde hygiënische omstandigheden. De zeer flexibele buis is tot aan het moment van installeren goed en hygiënisch verpakt in een kartonnen doos. De flexibiliteit heeft ook praktische voordelen voor de installateur: de PB-buis is makkelijk af te rollen, kan gemakkelijk in een bocht worden gelegd en is daarmee eenvoudig te verwerken.

Het warmwatercirculatiesysteem Smartloop Inliner van Viega onderscheidt zich als het om hygiëne en rendement gaat. De retour van dit systeem vindt niet plaats via een aparte buis, maar via de in de stijgbuis getrokken polybuteen-retourleiding. Omdat de flexibele PB-retourbuis zich hierbij in een metalen stijgleiding bevindt, gaat er in de retourleiding geen warmte verloren. Door de warme stijgleiding wordt het water zelfs op de retourweg al weer opgewarmd. Het geringere warmteverlies zorgt er uiteindelijk voor dat ook met lagere temperaturen kan worden gewerkt en het verschil tussen aanvoer- en retourleiding van 5 K eenvoudig realiseerbaar is. Als resultaat hiervan vertonen de boiler en appendages minder kalkafzetting met positieve effecten op de drinkwaterkwaliteit en de installatie.

Voor meer informatie: www.viega.nl