Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 107 seconden

De kinderen van NXT Generation gaan de komende maanden ‘out of the box’ brainstormen over een 0- energie omgeving in Eindhoven. Ze zullen proberen zoveel mogelijk creatieve ideeën te verzinnen om tot een energieneutrale omgeving te komen. Stichting KIEN wil de kinderen van NXT Generation samenbrengen met studenten en ondernemers om zodoende buiten de vaste denkpatronen van het bedrijfsleven te treden.

Adrie van Duijne, directeur van Stichting KIEN, wil samen met ondernemers terug naar een tijd waarin verwondering en creativiteit centraal staan. “Ik denk dat wanneer ondernemers weer leren kijken door de ogen van een kind en zich weer verwonderen over kleine dingen, we samen de mooiste innovaties kunnen creëren. Volwassenen kunnen nog zoveel leren van de creativiteit en onbegrensdheid van kinderen. Daar ligt volgens mij een groot deel van de succesformule van innovatie”, aldus Van Duijne.

De kids van NXT Generation gaan tot half april aan de slag om zoveel mogelijk verschillende mogelijkheden voor een 0-energie omgeving in Eindhoven te bedenken. In deze periode zullen ze met verschillende partijen binnen de installatiebranche praten. Eind april presenteren de kinderen hun ideeën aan de partijen. Stichting KIEN zal vervolgens twee van deze innovatieve ideeën, in samenwerking met ondernemers en studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, verder onderzoeken en, waar mogelijk, realiseren.

 

Het NXT Generation team van Stichting Groendomein Wasven uit Eindhoven, bestaat uit acht kinderen met een passie voor techniek, in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar. Kijk voor meer informatie op: www.wasven.nl/nxtgeneration
Stichting Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland (KIEN) is in 2011 opgericht om innovatie in de elektrotechniek te stimuleren. Ze doen dat niet alleen. KIEN is namelijk een echt knooppunt waar kennis, ervaring, onderzoek samenkomen. Samen met overheden, bedrijven, instellingen, netwerkorganisaties en gebruikers onderzoeken ze innovatieve oplossingen voor maatschappelijke thema’s. Ze zorgen ervoor dat die oplossingen hun weg vinden naar de e-installateurs. Samen met Stichting KIEN worden de e-installateurs van nu de specialisten van de toekomst die systemen en oplossingen bij elkaar brengen. Kijk voor meer informatie op: www.stichtingkien.nl en blijf op de hoogte via Twitter @StichtingKIEN