Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 79 seconden

Nationaal-Techniekpact-2020Op woensdag 1 oktober aanstaande geeft Staatssecretaris Dekker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tussen 16.00 en 17.00 uur in de Amsterdam Arena de aftrap voor het Actieplan “Kiezen voor Technologie”. Dit is nadat de Tweede Kamer door de bewindspersonen die ochtend wordt bijgepraat over de voortgang van het Nationaal Techniekpact 2020.

Het Actieplan ‘Kiezen voor Technologie’ geeft met concrete maatregelen en programma’s een extra impuls aan het inbedden van Wetenschap en Techniek in het basis- en voortgezet onderwijs. In de Amsterdam ArenA treffen honderd mavo’s die dit schooljaar het programma M-Tech gaan volgen elkaar, start een uitgebreid programma voor het basisonderwijs en wordt de STEM Teacher Academy gelanceerd. Tijdens de kick-off van het Actieplan worden ook de eerste certificaten uitgereikt voor de Junior Hub’s van Jet-Net en TechNet.

Sprekers en gasten zijn onder andere Jan Terlouw (fysicus, oud-politicus en schrijver), Doekle Terpstra (aanjager van het Techniekpact), Andre Kuipers (astronaut én ambassadeur van het Techniekpact), Ruben Jongkind (Head of Talent Development AFC Ajax) en Theo Henrar (directievoorzitter van Tata Steel Nederland).

Het eerste actiepunt van het Nationaal Techniekpact 2020 stelt: Basisscholen en bedrijfsleven zetten zich in om iedere basisschoolleerling op een gestructureerde manier in aanraking te laten komen met wetenschap en technologie. Technologische innovaties zijn nodig om toekomstige uitdagingen aan te gaan. De jongeren van nu moeten straks de oplossingen hiervoor brengen. Het is belangrijk dat zij dan over de juiste vaardigheden beschikken. In 2020 moeten leerlingen in het gehele onderwijsprogramma worden uitgedaagd om vaardigheden als creativiteit, ondernemingszin, probleemoplossend vermogen, samenwerking, initiatief, leiderschap en ICT-vaardigheden te ontwikkelen.

Voor meer informatie: www.techniekpact.nl