Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

zweten-op-het-kantoorUit onderzoek van de Hanzehogeschool blijkt dat het binnenklimaat in verschillende kantoorgebouwen in Groningen vaak boven de 22 graden is. Terwijl juist een temperatuur van 20,5 °C door het kantoorpersoneel het meest werd gewaardeerd. De binnentemperatuur zou overigens volgens de huidige normen nooit boven de 22 °C mogen uitkomen, omdat werknemers dan niet meer optimaal kunnen presteren. De resultaten van dit onderzoek zijn onlangs gepresenteerd op het symposium Building the Future of Health in Groningen.

Ondertussen meldt zakenkrant The Wall Street Journal dat start-up bedrijf Comfy twaalf miljoen dollar aan investeringen heeft opgehaald. Comfy heeft een app ontwikkeld waarmee werknemers op kantoor ieder moment van de dag drie opties hebben: warmer, kouder, of: ‘ik ben oké’. Vult iedereen op kantoor deze opties regelmatig in, dan kan de app bepalen welke delen van het kantoor warme of koude lucht nodig hebben. De temperatuur komt op die manier altijd uit op het gemiddelde van alle voorkeuren van werknemers. Opmerkelijk feit is overigens dat uit data van de eerste zestien bedrijven die de app gebruikten blijkt dat de ideale, gemiddelde kantoortemperatuur ligt tussen de 22 en 23 graden.

In 2014 onderzochten de psychologen Lorenza Colzato en Roberta Sellaro van de Universiteit Leiden al de invloed van de temperatuur op ons werkvermogen. Uitkomst van dit onderzoek was dat ons geheugen beter functioneert als we in een prettige temperatuur werken. Binnen een groot bedrijf is het volgens Sellaro bijna onmogelijk om voor iedereen de ideale temperatuur te realiseren, omdat persoonlijke voorkeuren nu eenmaal uiteen lopen.

[related_post themes=”text”]