Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 160 seconden

Femme Tech 2014Tien technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden zijn genomineerd voor de Femme Tech Bedrijven Award 2014. In de categorie kleine bedrijven (tot 50 medewerkers) zijn vier genomineerden, in de categorieën middelgroot (50-250 medewerkers) en grote bedrijven (meer dan 250 medewerkers) dingen ieder drie bedrijven mee naar de prijs. Een vakjury onder leiding van Titia Siertsema, voorzitter van Uneto-VNI, zal de winnaars bepalen. Op 11 november worden de Awards uitgereikt.

De Femme Tech Bedrijven Award is een initiatief van TechniekTalent.nu en wordt voor de vierde keer uitgereikt om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar is er voor het eerst een prijs voor bedrijven van verschillende omvang. “In het verleden werden alle bedrijven langs dezelfde meetlat gelegd en wonnen meestal grote bedrijven met een professionele HR-afdeling. Omdat we ook kleine bedrijven willen stimuleren om deel te nemen en de kans te geven om te winnen, hebben we er nu voor gekozen prijzen uit te reiken in de categorieën klein, middelgroot en groot. Per categorie gelden verschillende criteria”, aldus Chris van Bokkum, directeur TechniekTalent.nu.

“We hebben een prachtige lijst van genomineerden die stuk voor stuk een voorbeeld zijn op het gebied van het werven en behouden van vrouwen in de technische sector”, aldus juryvoorzitter Titia Siertsema. In de categorie klein zijn de bedrijven Einstein Techno Centre (Spijkenisse), Heijligers Installaties BV (Zevenbergen), Vos Techniek (Apeldoorn) en Blicon Beveiliging (Gilze) genomineerd. Marloes Heijligers van Heijligers Installaties: “Genomineerd zijn betekent nu al een waardering van hoe wij omgaan met onze mensen, wat wij belangrijk vinden in onze bedrijfsvoering. Daarnaast is het een mooie kans voor de gehele technische branche om te laten zien dat ook vrouwen hun ‘mannetje’ staan in de techniek.”

In de categorie middelgroot zijn ARA (Aalten), De Voogt Naval Architects (Haarlem) en Teledyne DALSA (Eindhoven) de kanshebbers. Inge Kuypers, HR-coördinator bij Teledyne Dalsa: “Wij zijn trots dat wij als marktleider in een high-tech werkomgeving vrouwen, op alle functieniveaus, aan ons weten te binden die een belangrijke bijdrage leveren aan de prestaties van Teledyne Dalsa.”

In de categorie groot zijn de multinationals Thales Nederland (Hengelo), Shell (Den Haag) en Tata Steel (IJmuiden) de genomineerde bedrijven. “Ik ben enorm verheugd over onze Femme Tech nominatie”, zegt Marloes Michon, Vice-President HR, Shell Benelux en Frankrijk. “Voor een innovatief technologiebedrijf als Shell vormt dit een erkenning van ons streven een gezonde dwarsdoorsnede van de maatschappij te zijn, met respect voor verscheidenheid en waardering voor verschillen.”

De Femme Tech Bedrijven Award wordt uitgereikt tijdens de Femme Tech Dag op 11 november aanstaande in de Rijtuigenloods in Amersfoort. De Femme Tech Dag is een jaarlijks evenement voor vakvrouwen en P&O-medewerkers binnen de technische sector. Het is dé dag dat vrouwen uit heel Nederland met passie voor techniek bij elkaar komen om elkaar te informeren, inspireren en te ontmoeten. Dit jaar is het thema ‘Vanzelfsprekend M/V’. De dagvoorzitter is Stacey Rookhuizen, die tevens een workshop geeft over het ontwerpen van een ring. Ook is er bezoek van schrijver en cabaretier Paulien Cornelisse, wetenschapsjournalist en wiskundige Ionica Smeets en auteur Jeroen Smit.

Voor meer informatie: www.techniektalent.nu/femmetech