Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Fabrikanten hebben lang gestreden om ventilatoren met de hoogste efficiëntie aan te bieden. En met typische kanaaldrukken tot 500 Pa was topefficiëntie van oudsher inderdaad een cruciale prestatiefactor. Maar in de moderne maatschappij zijn andere factoren van belang. Systemair introduceert daarom de nieuwe prio-serie. Omdat de beste efficiëntie beter is dan de hoogste.

De nieuwe prio-serie integreert het motor- en ventilatorwiel perfect. Hierdoor verminderd het energieverbruik met maximaal 25 procent in vergelijking met de eerdere KD-ventilatorseries van Systemair.

Hogere capaciteit, hogere efficiëntie
Moderne kanaalsystemen hebben een kanaaldruk van ongeveer 200-300 Pa en dat neemt steeds verder af. Tegenwoordig is het van belang de hoogste efficiëntie te bereiken daar waar die er het meest toe doet – op het eigenlijke werkpunt. De voordelen zijn een hoge stroomhoeveelheid, hoge efficiëntie en een lage SFP (specifieke ventilatorvermogen) waarde.

Met de prio kanaalventilatoren voldoet u niet alleen aan de huidige ErP-eisen, maar ook aan de ErP-eisen van de toekomst.

De voordelen op een rij:

  • Hoogste efficiëntie op het daadwerkelijke werkpunt.
  • Uitstekend, laag geluidsniveau.
  • Buitendiameter dicht bij de diameter van het kanaal, waardoor er meer installatiemogelijkheden zijn.
  • Luchtdicht ontwerp (lekkageklasse B volgens de norm EN 15727).
  • De hoge IP-classificatie, IP 55, maakt het mogelijk om prio te installeren in vochtige ruimtes of buitenshuis.
  • Brede range: wordt geleverd in AC- en EC-versies, verkrijgbaar in diameters van 150 tot 500 mm.