Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 84 seconden

karelbauerKarel kon de afgelopen week weer werken met zijn geliefde kanaaltjes. De klant, een uitbater van een muziekwinkel bij hem in het dorp, had een nieuw pand betrokken en Karel was gevraagd de ventilatie te installeren. Nu had Karel de afgelopen jaren dikwijls gelezen over het Bauer-principe: in plaats van gerichte luchtstroming veroorzaakt het principe van Albert Bauer (BaOpt) een ongerichte stroming. De toegevoerde lucht en de lucht in de ruimte worden perfect gemengd met als gevolg dat warmte onder het plafond of koude op de vloer niet meer voorkomen. Met BaOpt behoren tocht en koudeval langs de ramen tot het verleden.

Een uitstekend methode dus, vond Karel, en hij wilde er maar eens aan de slag gaan. Maar bij het ophangen van een uitblaasplek had Karel toch zijn bedenken. Ongerichte stromingen is vast geen goed idee in een muziekwinkel. Daar vind je tenslotte juist gecoördineerde en gegroepeerde muziekstromingen. Willekeurige lucht is meer iets voor na een maaltijdje bruinen bonen.

Maar ja, dat uitblaasstuk zorgde toch wel voor flink wat luchtverplaatsing en tocht in de winkel. Voor de eigenaar een probleem, vooral omdat het uitblaasgedeelte precies uitkwam boven de draaitafels, waar de klanten luisteren naar hun muziek…het liefst zonder op de tocht te staan.

Gelukkig had Karel eerder vanmorgen een paar nieuwe velgen voor zijn ‘ride’ aangeschaft en waren de wieldoppen die op zijn auto zaten compleet overbodig geworden. Daarmee was een nieuwe ventilatieprincipe geboren: ‘Bauer eat your heart out’. Karels In-air Supply System, vernoemd naar zijn favoriete rockband!

Mocht u nog werk van hem zijn tegengekomen tijdens uw werk of gewoon zomaar? Deel het met ons via:

redactie@merlijnplus.nl@installatienet of via onze facebookpagina