Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

Eind juni volgt het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf (OTIB) op Concert at Sea de technici achter het populaire muziekfestival. Met vlogs brengt OTIB vooral jonge techneuten van verschillende technische bedrijven in beeld, die zowel bij de voorbereiding als op het festival zelf actief zijn. Doel van de vlogs is het enthousiasmeren van jongeren voor techniek. Concert at Sea, dat zo’n 40.000 bezoekers per dag trekt, vindt op 30 juni en 1 juli op de Brouwersdam in Zeeland. Het volgen van de vakmensen op dit festival is een vervolg op OTIB’s videoverslag van de technische opbouw van Lowlands in 2016.

Met Concert at Sea als decor wil OTIB jongeren enthousiast maken voor de techniek achter de schermen van het muziekfestival. Om met name jongeren voor techniek te inspireren, volgt OTIB vooral jonge techneuten op het festival. Wat zijn hun technische uitdagingen? Wat zijn hun kick-momenten? En hoe is het om mee te werken aan zo’n festival?

Techniek kan niet zonder jongeren
Met de vlogs wil OTIB de jongeren van nu inspireren om te kiezen voor een toekomst in de technische installatiebranche. “We weten dat het beeld dat jongeren van de branche hebben niet altijd klopt. Daarom kiezen we voor nieuwe middelen om een meer up to date beeld van de branche te laten zien. Net als Lowlands in 2016 biedt Concert at Sea ons de mogelijkheid om met de techneuten van nu het vaktalent van morgen te inspireren,” aldus projectleider Jorn Marks van OTIB.

Volg OTIB op Concert at Sea via www.otib.nl/concertatsea.