Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 48 seconden

Ingenieursbureau HermanDeGroot is door naar de finale van de Doe&Durf Challenge 2018. Dit is een initiatief van (jong)NLingenieurs, waarbij werknemers jonger dan 36 jaar van ingenieursbureaus een concept ontwikkelen over het thema ’Digitale revolutie: de bouwsteen voor onze duurzame leefomgeving’. Het concept van HermanDeGroot is de inzet van een drone voor de verduurzaming van (utiliteits)gebouwen.

Deze drone kan een 3D scan maken van deze gebouwen. Doordat de drone modulair opgebouwd kan worden (met bijvoorbeeld infraroodcamera’s, fijnstofmeters, luxmeters, etc.), kunnen verschillende eigenschappen van gebouwen gemeten worden. Die eigenschappen worden vervolgens verwerkt in een 3D-model, waarin mogelijke verduurzamingsmaatregelen inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Tevens kan de drone ingezet worden om de bepaling van (o.a.) gebouwlabels gemakkelijker, sneller en completer af te ronden.

De naam van dit project is toepasselijk gekozen: ‘De Vliegende Adviseur, Vliegensvlug advies op maat voor elk gebouw’. De jonge ingenieurs gaan 24 mei a.s. het idee pitchen tijdens het ingenieursdiner van NLIngenieurs. De uitslag volgt daarna.