Itho Daalderop heeft een eigen productielijn geopend voor RVS vaten. Bij all electric warmtepompsystemen zijn voorraadvaten een onmisbaar onderdeel. Wereldwijd groeit de behoefte aan RVS vaten, maar neemt de productiecapaciteit niet of nauwelijks toe. Itho Daalderop laat weten dat eigen productie van RVS vaten onmisbaar is om te kunnen blijven groeien. Anderzijds geeft een eigen productielijn vrijheid in productontwikkeling en kan het bedrijf daarmee beter inspelen op de marktvraag. De totale productiecapaciteit van de lijn is 70.000 vaten.

De lijn is de meest duurzame productielijn van RVS vaten ter wereld en is bijzonder belangrijk voor de groeistrategie van Itho Daalderop, aldus de fabrikant. Ook denkt het bedrijf met het zelf produceren van RVS vaten het innovatieproces beter te kunnen voeden, waardoor producten beter en sneller op marktvraag kunnen worden ontwikkeld.

Milieuvriendelijk proces
Bij de productie van RVS moet het materiaal na lassen gebeitst en daarna gepassiveerd worden. Traditioneel gebeurt dit door de vaten in een chemisch bad te dompelen. In de nieuwe Itho Daalderop productielijn worden deze processen volledig milieuvriendelijk gedaan door een proces met glasparels, perslucht en water. Het water wordt gereinigd en hergebruikt. Eventuele metaaldeeltjes worden er door middel van een magneet uitgehaald. Doordat de productie in Nederland gebeurt, wordt op CO2-uitstoot van transport bespaard. Immers, het transport van vaten neemt meer ruimte in beslag dan transport van vlakke platen RVS. Tot slot zijn de verpakkingen geheel recyclebaar en verkrijgt de productie elektra uit zonnepanelen die op het dak van de fabriek zijn aangebracht.

Betere concurrentiekracht
Groothandels en installateurs zien de vraag naar warmtepompen en daarmee ook voorraadvaten sterk groeien. Het inspelen op deze groeiende behoefte en daarmee beter te leverbetrouwbaarheid te kunnen garanderen, waren voor Itho Daalderop belangrijke aspecten in de beslissing te investeren in deze productielijn. Dit geldt ook voor het sneller en beter in kunnen spelen op de marktvraag. In de loop van 2020 zal de RVS productielijn ook vaten gaan produceren die toegepast gaan worden in elektrische boilers. Klanten kunnen dan afhankelijk van de vraag van de eindgebruiker zowel koperen als RVS boilers aanbieden van het merk Itho Daalderop.

Op onze nieuwsbrief abonneren