Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

Technisch groothandel Rensa heeft een praktische tool ontwikkeld voor het samenstellen van een systeem voor warmtapwater. De tool is getoetst en heeft nu ook een ISSO-kwaliteitscertificaat. “Met de validatie van ISSO weten we zeker dat de nieuwste rekenmethodes goed worden toegepast”, legt Patrick Jansen uit. Hij is hoofd Innovatie & Kennismanagement bij de groothandel. “De tool bespaart de ontwerper en installateur veel tijd. Maar dan moet deze wel naar behoren functioneren.”

“Een tool neemt de functie over van onze technisch geschoolde medewerkers”, vervolgt Jansen. “Om die reden laten we onze tools uitgebreid testen door externe partijen met de meeste actuele kennis van een bepaald systeem. Op het gebied van tapwaterberekeningen is dat ISSO. De gevalideerde tool voor warmtapwater is de eerste van een reeks. Op termijn verschijnen ook tools voor alle andere systemen uit ons assortiment, waaronder vloerverwarming, ventilatie, warmtepompen en PV-panelen.”

Jaarlijkse controle
De tool voor warmtapwater is ontwikkeld op basis van de kennis van technisch geschoolde Rensa-medewerkers en onder meer ISSO-publicatie 55 ‘Tapwaterinstallaties in woon- en utiliteitsgebouwen’. De publicaties van ISSO, samengesteld in samenwerking met diverse partijen uit de installatiesector, zijn standaarden in onder meer richtlijnen en berekeningen. Werkt een product, software, project of opleidingstraject volgens deze publicaties, dan kan ISSO een audit uitvoeren. Zo heeft ISSO de tool van Rensa getoetst op de correcte uitkomsten van de automatische berekeningen. De toetsing van de tool keert jaarlijks terug. Zo worden de actualiteit en de kwaliteit gewaarborgd.