Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

Flir UltramaxFLIR Systems, Inc. (Nasdaq: FLIR) heeft bekend gemaakt dat de warmtebeeldcamera’s uit de T-serie worden uitgebreid met nieuwe functies en mogelijkheden. Het bedrijf introduceert tegelijkertijd twee nieuwe camera’s: de T460 en de T660.

De FLIR-camera’s uit de T-serie zijn nu uitgerust met UltraMax™, een beeldverwerkingsfunctie die de IR-resolutie en gevoeligheid van de camera’s aanzienlijk verbetert.  UltraMax-beelden bevatten vier keer zo veel warmtebeeldpixels, een verdubbeling van de resolutie en 50% meer gevoeligheid vergeleken met standaard onbewerkte beelden. De beelden worden bekeken en verwerkt in de FLIR Tools-software voor PC. Met UltraMax-beelden kunnen gebruikers inzoomen op kleinere warmteafwijkingen, nauwkeuriger meten en meer details onderscheiden vergeleken met de voorheen onbewerkte beelden.

Geselecteerde camera’s uit de T-serie zijn nu ook voorzien van verbeterde warmtegevoeligheid – tot maar liefst 20 mK – en een betere temperatuurmeting.

De nieuwe T460 en T660 camera’s zijn voorzien van al deze kenmerken en hebben een temperatuurbereik tot 2000 °C, continue auto-focus en geïntegreerde opname van real-time radiometrische videobestanden.  De data kunnen worden afgespeeld en geanalyseerd met FLIR Tools en FLIR Tools+ zodat de thermische wijzigingen over een bepaalde periode tot in het kleinste detail onderzocht kunnen worden.

Voor meer informatie: www.flir.com/t-series