Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 51 seconden

De Consumentenbond heeft de verwarmingsketels ook dit jaar weer aan een vergelijkend onderzoek onderworpen. De Intergas Xtreme 36 kwam dit keer naar voren als ‘Beste uit de test’. De HR-combiketel van de Nederlandse fabrikant scoorde in de test hoog op essentiële criteria als (energie)zuinigheid, betrouwbaarheid en comfort.

De Xtreme 36 is sinds 2017 nieuw in het assortiment van Intergas. Het gepatenteerde Intergas-ontwerp, met twee gescheiden koperen circuits, zorgt ook in deze Intergas HR-ketel voor optimale warmteoverdracht en minimaal warmteverlies, aldus de fabrikant. In de ketel is een tweede warmtewisselaar geïntegreerd in de rookgasafvoer. Deze zorgt ervoor dat er per saldo minder energie nodig is om tapwater op temperatuur te brengen. Het is een technologie die zich in dit geval vertaalt in een jaartaprendement EPN van 1,15.

Enkele concrete testscores
9,1 − Energiezuinigheid warm water
8,9 − Stroomverbruik
8,8 − Snelheid bad vullen
8,1 − Verwarmen op laag pitje
8,0 − Tapdrempel
7,8 − Energiezuinigheid verwarming

Over Intergas
Het Nederlandse Intergas ontwikkelt en fabriceert producten en oplossingen op het gebied van CV-techniek. Sinds begin jaren ’90 ligt daarbij een duidelijke focus op Hoog Rendement (HR-) verwarmingsketels.