Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

Duco Ventilation & Sun Control heeft een intelligente regelklep ontwikkeld als antwoord op collectieve luchtafvoer. In combinatie met een (drukgestuurde) dakventilator zorgt de Intelli Air Valve (iAV) voor een centrale of zonale luchtafvoer binnen het gehele gebouw. De klep is geschikt voor toepassing in zowel hoogbouw als collectieve woningen, studentenwoningen of utiliteit. “De ontwikkeling van de Intelli Air Valve gebeurde naar aanleiding van de vele collectieve wooneenheden en utiliteitsgebouwen, voorzien van een centrale dakventilator, die we vandaag de dag in het straatbeeld zien verschijnen”, legt marketing manager Hendrik Dejonghe uit. “Bij renovatie is in deze gebouwen echter niet altijd even gemakkelijk een aparte afvoerventilator per zone of woning toe te passen. Samen met een (drukgestuurde) dakventilator garandeert de Intelli Air Valve een efficiënte luchtafvoer binnen het gehele gebouw”, verduidelijkt Dejonghe. “Dit maakt het gebruik van een zonaal geregelde mechanische afvoerventilator per wooneenheid overbodig.”

Afhankelijk van het project biedt deze intelligente regelklep, beschikbaar in vier uitvoeringen – CO2, Vocht, Toilet of Sensorless –, de keuze tussen een centraal of zonaal geregelde vraagsturing. Het volledige ventilatiesysteem, waar de iAV deel van uitmaakt, kan bovendien naar wens worden opgebouwd. Zo functioneert de Intelli Air Valve op zichzelf, maar kan deze desgewenst ook dankzij één of meerdere optionele Bedieningsschakelaars of sensor(en) aangestuurd worden.

“De Intelli Air Valve biedt niet enkel installatiegemak. Dankzij het gepatenteerde regelkleppensysteem, waarbij de regelklep eenvoudig uit de behuizing kan worden verwijderd, is de klep tevens gemakkelijk te onderhouden. De mogelijkheid om een draadloze communicatie op te zetten met de elektronisch gestuurde ventilatieroosters van Duco is een extra troef. Dit resulteert in een gezond en comfortabel binnenklimaat in zowel hoogbouw als collectieve woningen, studentenwoningen, scholen én kantoren”, besluit Duco’s marketing manager.

Intelli Air Valve

[related_post themes=”text”]