Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 66 seconden

Systeem integrator Casa Domotic integreerde in een privé-villa een grote hoeveelheid functionaliteiten. Praktisch elke denkbare technische installatie in de villa, waaronder verschillende verwarmingssystemen en de ventilatie, is aanstuurbaar en te monitoren. In dit project werken de componenten en systemen van dertien verschillende fabrikanten samen. Het bedrijf ontving hiervoor de KNX Innovation Award 2018.

In november 2016 begon Casa Domotic aan de ontwerpfase van een uitgebreid project om een privé-villa via integratie van veel verschillende systemen intelligent te maken. In een jaar tijd verzorgde het bedrijf de integratie van veel uiteenlopende functies en technieken op basis van KNX. Zo kon de system integrator voldoen aan de wens van de klant om ‘het slimst mogelijke huis’ te realiseren.

Casa Domotic verzorgde bij dit project de integratie van onder andere de verschillende verwarmingssystemen, de ventilatie, de vele soorten verlichting op basis van Dali, het dimmen van led-lampen, de koppeling van de AV-systemen, de deurcommunicatie, de regeling van het zwembad, een inbraakdetectiesysteem en biometrische toegangscontrole. Het uitgebreide energiemonitoringsysteem van de villa en de tuinsproeier worden ook via het KNX-systeem aangestuurd.

In de toekomst is er nog de mogelijkheid om een privé-bioscoop in de villa in zijn geheel te integreren binnen de KNX-automatisering. Casa Domotic rondde het project in september 2018 af. In totaal omvat het project 169 componenten van 13 verschillende fabrikanten, gekoppeld op vijf verschillende KNX-lijnen.