Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 60 seconden

Viega introduceert de Megapress-insteekoverschuifsok. Hiermee kan snel een uitbreiding op een bestaand leidingnet worden gerealiseerd, leidingbreuk worden gerepareerd of naderhand bijvoorbeeld een kogelkraan worden gemonteerd. De schuifsok is bedoeld voor leidingdiameters van 3/8 inch tot en met 1 inch. Voor aftakkingen op leidingen met grotere diameters ( 1½ – 6 inch) is er de Megapress-inpersaansluiting.

Uit de betreffende dikwandig stalen buisleiding wordt een stukje buis gehaald. De lengte hiervan komt overeen met de lengte van de insteekoverschuifsok zodat deze terug op de leiding kan worden geschoven. Na montage van bijvoorbeeld een T-stuk of een kogelkraan wordt de overschuifsok terug geschoven en met de persaansluitingen vastgeperst in de installatie. Door deze nieuwe uitbreiding aan het programma vervalt het op maat maken van een klein stukje pasbuis.

Deze oplossing leent zich niet alleen voor aftakkingen maar kan ook worden ingezet bij lekwater, in krappe ruimtes of in starre stijgleidingen. De persaansluiting is voorzien van SC-Contur, waardoor niet-geperste fittingen direct herkenbaar zijn .

Voor het achteraf aanbrengen van een aansluiting in dikwandig stalen buizen, biedt Viega de Megapress-inpersaansluiting. Deze techniek leent voor het aanbrengen van bijvoorbeeld temperatuurmeters, voelers of manometers maar ook voor het realiseren van aftakkingen. De Viega Megapress-inpersaansluiting is speciaal bedoeld voor grotere leidingdiameters van 1½ t/m 6 inch.