Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 63 seconden

lvt_hires_myreserveSolarwatt introduceert een thuisaccu met 2,2 kilowatturen opslagcapaciteit. Deze versie vormt een betaalbaar instapmodel voor huishoudens die hun zelf-opgewekte energie willen opslaan. Op elk moment kan worden besloten om het systeem naar wens te upgraden met een aanvullende accumodule. De accu is eenvoudig te installeren en te onderhouden, aldus de fabrikant. Er is weinig mankracht voor nodig, omdat afzonderlijke componenten van het systeem niet meer dan 25 kilogram wegen. De thuisaccu is zodoende door één installateur te plaatsen. Daarnaast kunnen installateurs consumenten zelf adviseren over de juiste omvormer en onderconstructie.

Solarwatt biedt een geïntegreerd energiesysteem aan: van zonnepaneel tot en met stopcontact. Dit stelt gebruikers in staat hun volledige energiehuishouding te beheren met een energiemanagementsysteem dat via een app op de telefoon bediend kan worden. Met alle componenten afkomstig van een en dezelfde fabrikant, is het eenvoudig om alle onderdelen binnen het systeem met elkaar te laten communiceren.

Erik de Leeuw, directeur van Solarwatt Benelux: “Efficiënter wordende energieopslag, goedkoper geproduceerde elektriciteit en slimmer wordende systemen leiden allemaal tot een energietransitie voor particulieren. Met onze MyReserve-productlijn volgen wij consequent onze drieledige strategie van energie opwekken, beheren en opslaan. Het transparante, economisch rendabele aanbod van de MyReserve 500 2,2 kWh – is de eenvoudigste instapmogelijkheid in de energierevolutie voor iedereen.”

[related_post themes=”text”]