Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 92 seconden

De IZ-redactie reisde af naar Utrecht om een kijkje te nemen op de Bouwbeurs, die nog tot en met vandaag plaatsvindt in de Jaarbeurshallen. Het installatiedeel groeit stevig door. Dit jaar is Hal 7 hiervoor deels ingeruimd, maar ook elders zijn installatie gerelateerde producten te vinden. Denk aan de BIM-software in Hal 9 of de dakdoorvoeroplossingen in Hal 9. Waar de bouwkolom enige jaren geleden nog de mond vol had over duurzaamheid, lijkt nu de volgende stap te worden gemaakt: de transitie naar energieneutraal bouwen. Waren er meer trends te bespeuren op de beursvloer? Jazeker, zo is er sprake van een groeiende belangstelling voor gezonde en slimme gebouwen, kostenbesparende oplossingen en virtueel bouwen.

Het sentiment op de beursvloer is uitermate positief. Alle partijen die IZ sprak, van bij wijze van spreken de warmtepompleverancier tot en met softwarefabrikant en dakspecialist zijn lovend over de bezoekersaantallen én de marktsituatie. “We krijgen veel gerichte vragen”, zo viel er te horen, “omdat er weer handel is”. Exposanten verklaarden ook welbewust nu voor de Bouwbeurs te kiezen: “Installatietechniek wordt steeds belangrijker in gebouwen. Tegelijkertijd groeien alle partijen naar elkaar toe en moeten ze meer rekening met elkaar houden om een gebouw te realiseren dat voldoet aan steeds strenger wordende eisen. Wij komen via de Bouwbeurs ook in contact met architecten, die interesse hebben in installatietechniek, professionele opdrachtgevers en zelfs particulieren”, zo verklaarde een exposant.

Vandaag is de laatste dag van de Bouwbeurs. Als wij zo vrij mogen zijn om u een advies te mogen geven: ga zeker een kijkje nemen bij het installatiedeel in Hal 7, maar bezoek ook Hal 9, als u zich wilt laten bijpraten over de nieuwe softwaretrends en een blik wil werpen in de toekomst (4TU themazone). In Hal 12 kunt u nieuw gereedschap testen en in Hal 11 tot slot is alles te vinden op het gebied van daken.

[related_post themes=”text”]